6. mei, 2014

Dirty Trains!

Het is toch wat, de Nederlandse Spoorwegen hebben weer eens een primeur. Binnenkort krijgen zij de prijs voor de smerigste treinstellen van Europa. De NS is te beroerd om de mensen die de treinen schoonmaken, er een paar eurootjes per uur bij te geven.

Resultaat stakende schoonmakers en Dirty Trains!

NS toch, waarom doen jullie dit? Nu hebben jullie ook al bedacht dat mensen die in de spits moeten reizen, om op hun werk te kunnen komen, meer moeten gaan betalen. Dom dommer domst, de mensen die voor hun werk reizen vormen de ruggegraat van het NS bedrijf. Dankzij de stromen van duizenden Forensen per dag geeft de NS haar bestaansrecht!

En nu stank voor dank, was er niet een spreekwoord waarin staat, bijt niet in de hand die je voedt? De NS amputeert liever de hand, die de levensader vormt voor hun bestaansrecht.

 

Al dit ongemak maakt treinreizen op dit moment één groot avontuur!

Tenminste als ze rijden! Maar als ze echt gaan rijden, is een treinstel op dit moment te vergelijken met een Indiase krottenwijk

De stank in de treinstellen is ondragelijk, grote plakkaten kauwgom en ander plakspul blijft aan je schoenzolen zitten. Getverr….!

Maar goed als ze rijden kun je in ieder geval de ramen nog open zetten, kan de stank een beetje naar buiten waaien.

Koeien die grazen langs Neerlands spoorwegen, mogen hun melk niet meer aan de melkfabriek leveren. De melk bevat veel te hoge concentraties dioxine, dankzij het vuil wat afwaait van de langsrijdende vuilnisbelten. Laten we hopen dat de staking van de schoonmakers snel is opgelost, en dat de treinen weer snel worden schoongemaakt. Dan komt het misschien nog goed.

 

Vroeger was het Albert Heijn die op de kleintjes lette, maar nu is het de NS die dit voorbeeld volgt. Een paar euro voor zwaar onderbetaalde schoonmakers. Gooi een topman eruit? En je hebt voor de komende 10 jaar geld genoeg om dit te kunnen betalen.

Ideeën genoeg hierover, maar het komt die mensen echt toe!

Jarenlang waren ze goed genoeg om er voor te zorgen, dat de treinen op de meest incourante tijden werden schoongemaakt. Vaak tot diep in de nacht waren deze mensen onze viezigheid nog aan het opruimen.

En nu een paar centen erbij? Waarom niet?

Boos was ik op die stomme kantoorklerken die de treinen gingen schoonmaken. Ze hadden zelf niet eens door dat ze werden gebruikt door de NS om te proberen om de staking te breken.

 

Tante spoor doe niet zo flauw, geld erbij en gauw!

 

Eppo

 

Opmerkingen

07.05.2014 18:53

Jan Jonker

Amen!