7. mei, 2014

Champion Feaver!

Kijkt u er ook zo naar uit? De wereldkampioenschappen voetbal in Brazilië? Nog even en het is zover.

De deelnemende landen maken zich op voor een aantal weken voetbalplezier, grote schermen worden straks overal weer neergezet, en iedereen gaat kijken.

De FIFA wrijft zich weer in de handen, en checken hun Zwitserse bankrekening nog even, om te kijken of de deelnemende landen hun “contributie” hebben overgemaakt.

Contributie? Nou ja niet echt maar er moet wel geld worden gestort op de bankrekeningen van de Hoge FIFA heren.

Hoe meer geld de heren ontvangen des te meer kans om de diverse speelronden door te komen. Zo werkt het bij de FIFA.

Dit fenomeen is een publiek geheim, maar het land wat het meest schuift wordt wereldkampioen.

 

Waarom denkt u dat Nederland de vorige keer 2e werd?

Nederland wilde de laatste miljoentjes niet overmaken, dus kregen we een slechte arbitrage in de finale.

Hadden we maar gewoon betaald, dan waren wij nu wereldkampioen geworden. Daarom werd de 2e plaats ook zo uitbundig gevierd. Om het geheel nog een beetje te compenseren. De FIFA is een grote veel te veel kostende corrupte organisatie. En dat allemaal voor een potje voetbal?

Het is een overheid van een land best wel wat waard, om hun nationale elftal wereldkampioen te laten worden. En het mooiste is? Je kunt het gewoon kopen! Wereldkampioen worden is goed voor de economie wordt algemeen beweerd, en daarmee kopen politici hun geweten af!

 

Maar de arme mensen in de sloppenwijken van Brazilië? Zij weten allang dat de WK alleen maar ellende brengt.

In plaats van dat de overheid van Brazilië, het geld dat ze uitgeven aan voetbal, gebruiken om de problemen van de arme Favela bewoners op te lossen? Nee hoor we geven het lekker aan de FIFA dat vinden we veel beter, denkt de Braziliaanse overheid!

Denkt u hier nog eens aan?  Als u straks voor de buis zit voor de openingswedstrijd. Denkt u nog eens aan al die mensen die verrekken van de armoede. Terwijl onze ballen miljonairs achter de leren knikker aanhollen. Voetbal is oorlog zegt men weleens, maar dat is niet waar.

 

Voetbal is diefstal! Dit gezegde komt beter in de buurt!

 

Eppo