8. mei, 2014

Fantasierijk!

Een vrouw uit Amersfoort knuffelt met bomen, zo las ik in een een stukje op het internet.

Op zich niet zo opmerkelijk, want er zijn meer mensen die kiezen voor de groene liefde. Maar ik vond dit geval toch opmerkelijk, want deze vrouw zag tijdens een knuffel sessie met een plaatselijke Kastanjeboom, ook een kabouter die in de boom aan het dansen was.

Tja en daar ligt voor mij de grens! Bomen knuffelen oke, er zijn wel meer mensen die iets met bomen doen. Zoals daar zijn wildplassers, swaffelaars en ook honden plassen vaak tegen bomen. Maar als je ook kabouters gaat zien? Dan denk ik dat je iets teveel paddestoelen hebt genuttigd!

Of zou er toch een kern van waarheid in zitten?

Zien deze mensen dingen, die wij met het blote oog niet kunnen waarnemen? Geen idee, maar ik heb toch altijd een beetje moeite met mensen die allerlei gekke dingen zien.

 

Deze mensen hebben volgens mij een rijke fantasie, soms ben ik daar wel eens een beetje jaloers op. Ik zou ook wel eens Kabouters willen zien,

of Elfjes en andere sprookjesfiguren.

Lijkt mij zo heerlijk als je leven een soort van Efteling is, waar je al dartelend doorheen kan dansen!

Helaas moet ik het met een ander soort Sprookjesbos doen, die van de harde werkelijkheid. En ook daar kom je de meest opmerkelijke figuren tegen, dat is wel waar. Maar die halen het niet bij de echte sprookjeswereld. Toch zijn er parallellen als je goed kijkt naar mensen, heeft iedere persoon iets van een sprookjesfiguur.

Kijk nou eens naar onze minister president Mark Rutte.

 

Als je goed kijkt heeft hij het gezicht van Pinokkio, alleen groeit zijn neus niet als hij liegt. Misschien maar beter, zijn neus zou het niet meer kunnen bijhouden. Maar in zijn gezicht is de gelijkenis treffend.

Minister Opstelten dan, hij heeft wel iets weg van de Baron van Munchhausen. U weet wel die Baron die op een kanonskogel door de lucht vloog. Deze Baron van de sterke verhalen, lijkt op Opstelten omdat deze ook van alles roept maar niets waarmaakt!

Zo heeft een ieder zijn eigen sprookjes figuur, en dat is niet zo heel gek natuurlijk want ze zijn tenslotte door mensen bedacht.

Zelfs ik ken een sprookje waar ik een hoofdrol in kan spelen.

Weet u welke ik bedoel? Nee? Ik geef u een hint!

 

Papier hier, papier hier!

 

Eppo