12. mei, 2014

Participatie me rug op!

Mijn dag begon vanmorgen alweer goed, net wakker kreeg ik het nieuws dat mensen, die op een dag besluiten om voor hun bejaarde ouders te gaan zorgen, financieel zwaar worden gestraft, als zij een uitkering hebben.

En dat niet alleen, ook de ouderen in kwestie worden zwaar gedupeerd door een fikse korting op hun AOW.

Er flitsten allerlei gedachten door mijn hoofd, wat, hoe waarom en wanneer????? Ik kwam er maar niet uit.

Mijn gedachten kwamen uiteindelijk uit bij de zoveelste blunder van ons kabinet van onvermogen. Ons kabinet laat het volk weer in de steek, en treft met name de zwakkeren in onze samenleving.

Het is om razend van te worden, hebben wij dan alleen bewindslieden met een chromosoom teveel? Is er dan niet een normale bij? Nee dus!!

Onze overheid geeft wederom blijk van het feit dat zij geen enkel benul hebben van waar zij nu eigenlijk mee bezig zijn. Ze doen gewoon maar wat!

 

Iemand die op een mooie dag besluit om zijn bejaarde ouders in huis te nemen, hoort helemaal niet te worden gestraft. Dit soort mensen verdienen een lintje!

Je kunt toch niet verwachten dat mensen, die hun nek uitsteken geld gaan inleveren? Nee belasting voordeel moet er komen, financiële hulp moet er zijn! Niet dit achterlijke gedoe van een stel infantiele padvinders in Den Haag! De gemiddelde schedel van een minister heeft dezelfde inhoud als die van een garnaal.

Als ze dat kleine beetje hersenen dan ook nog maar gebruikten viel het nog wel mee, maar zelfs dat is niet het geval.

 

Er moet iets veranderen en snel want het is inmiddels vijf voor twaalf geworden, en er is geen tijd meer te verliezen. Dit mag niet, en het is al helemaal niet ethisch verantwoord!

Hoe kunnen we elkaar nog recht in de ogen kijken?

Nee overheid, ik weet het, ben een roepende in de woestijn, maar ik doe het toch. Overheid doe uw plicht en regel wat voor mensen die de moeite nemen om andere mensen te helpen.

Laat ze niet in de kou staan, doe voor een keer iets goeds voor uw burgers. Dit klinkt als een soort gebed, en in zekere zin is dat het ook wel!

 

De Participatie Maatschappij is bijna een feit, en de overheid heeft aan ons alleen maar sch…..t??

 

Eppo