13. mei, 2014

Zorg Stress!

Het heeft een tijdje geduurd, ik ontsprong tot vandaag de dans, maar ook ik ontkom er niet aan.

Waaraan? De extra vergoeding die Apothekers mogen vragen voor uitleg, over het medicijn wat zij aan u leveren.

Wat een onzin is dit, het schijnt dat de overheid dit ondersteunt, en ja inderdaad van onze huidige regering verwacht ik ook eigenlijk niets anders. Maar als je ziek bent, en je hebt medicijnen nodig, mag de Apotheek daar 6 euro voor vragen.

Waar gaan we heen in dit land, het is misschien maar 6 euro, maar het is wel mijn 6 euro. Als ik een doosje pillen haal in het poeders en pillen kabinet, moet ik betalen omdat degene die achter de balie staat, tegen mij praat? Uitleg heet dat, en daar moet voor betaald worden.

Een Apotheek is een soort van winkel, en als ik in een winkel iets koop Krijg ik het advies gratis, gewoon…… service van de zaak.

 

Stel je voor je koopt een tv, voor mij is dat een uitermate ingewikkeld apparaat. De verkoper legt dit elektronisch wonder, geheel gratis aan mij uit. En als je op elektronika gebied een Nitwit bent zoals ik, en je gaat een week later weer om uitleg vragen, krijg je het gewoon nog eens gratis.

Dat heet service, en dat lijkt wel een vies woord tegenwoordig.

Men wil overal een slaatje uit slaan.

Dit soort ellende leid meestal maar tot 1 ding, meer kosten voor de consument. Op termijn worden deze advieskosten uit de zorgverzekering gehaald, dat is nu nog een kwestie van tijd.

Alles moet transparant zijn tegenwoordig, en alle kosten moeten voor iedereen op allerlei gebied, inzichtelijk zijn. Wat heeft dit de consument gebracht? Meer en meer kosten, transparantie betekent eigenlijk dat je als consument meer moet gaan betalen!

 

Maar er gloort hoop, tenminste als iedereen een beetje meewerkt!

Voortaan als je bij Apotheek komt, direct tegen de bediende zeggen dat je geen uitleg wil, zeg dat je er niet voor wil betalen.

Als je dan de pillen niet krijgt, vraag je recept gewoon terug en ga naar een ander.

Wedden dat er een Apotheek is die zegt, bij mij betaald u die kosten niet?

En als je die eenmaal hebt gevonden, vertel je het tegen iedereen, zo scheiden we het kaf van het koren. Laten die profiteurs de medicijnen maar in hun……steken. U weet wel die plaats waar het altijd donker is!

Laten we eerlijk zijn wat die Apotheken doen is pure Cartel vorming, onderlinge afspraken maken, over wat ze ons in rekening moeten brengen.

Daar zijn sommige andere bedrijven wel eens zwaar voor beboet!

 

Heb je het woord service hoog in het vaandel, reken geen kosten voor een beetje stom gewauwel!

 

Eppo

 

Opmerkingen

16.05.2014 11:46

Kees Otte

Je betaalt het toch via het wettelijk eigen risico!