19. mei, 2014

Bevroren hoop!

Een Amerikaanse rechter heeft een 42 jarige vrouw de voogdij gegeven over een stel bevroren Embryo’s.

Mijn mond viel open van verbazing toen ik dit las, voogdij over Embryo’s hoe gek moet het nog worden? Raar toch?

De vrouw had de Embryo’s ooit laten invriezen toen uitkwam, dat zij een agressieve vorm van Kanker had, waarvoor zij Chemotherapie zou krijgen.

Aangezien Chemotherapie een hoop kapot maakt in een mensen lichaam, en de vrouw wist dat zij onvruchtbaar zou kunnen worden. Besloot ze om

met een beetje sperma van haar toenmalige vriend, zelf Embryo’s in elkaar te knutselen, en die te laten invriezen. Oke een beetje symplistisch uitgedrukt maar het komt hier wel op neer.

 

De man in kwestie die zijn zaad had afgestaan, wilde na het verbreken van de relatie, geen kinderen samen met deze vrouw. Hetgeen ik mij levendig kan voorstellen! Hij besloot dan ook om geen toestemming te geven, om de Embryo’s te laten implanteren bij de 42 jarige vrouw.

Ik vraag mij wel eens af, wat voor een mensen worden dat?

Je wordt bevrucht, en vervolgens in de vrieskist gesmeten! Dat worden vast van die mensen die het altijd koud hebben? Of misschien wel altijd heel warm, omdat ze de kou vanaf Embryo aan gewend waren?

Maar nu heeft de vrouw de rechtzaak gewonnen, en krijgt ze de voogdij over deze Embryo’s?

Als het mijn zaak was, zou ik het zaad waaruit de Embryo’s zijn gegroeid, ook weer terug willen hebben. Sloop die onvolgroeide kikkervisjes weer uit elkaar, en geef die man zijn deel weer terug!

 

Helaas zal het zo niet gaan, het valt mij nog mee dat de Embryo’s nog niet zijn geïnterviewd door CNN, om ze te vragen wat zij van de zaak vinden. Een Embryo is in mijn ogen nog geen mens, en ik zie al helemaal niet hoe je daar de voogdij over zou kunnen krijgen?

Je kunt net zo goed de voogdij krijgen over een keukentrapje, het is gewoon absurd!

Maar het zijn dan ook Amerikanen en dat verklaardt een heleboel.

Gelukkig mogen de Embryo’s niet worden geïmplanteerd, voordat het hoger beroep heeft gediend, en laten we hopen dat de zaak zolang wordt gerekt, dat de embryo’s niet meer geïmplanteerd kunnen worden!

 

Dit is toch geen basis voor het krijgen van een kind?

 

Eppo

 

Opmerkingen

20.05.2014 19:01

Eppo

Knutselen met sperma alsof het een scheikunde opdracht is!

19.05.2014 20:54

Jos Groot

Gelijk heb je.