20. mei, 2014

Vrijheid blijheid!

Vroeger toen ik nog een klein jongetje was, kreeg je in de winter vaak een middagje vrij als er ijs lag. IJsvrij heette dit, voor degenen die dit nog nooit hebben gehad.

Tegenwoordig zijn er geen winters meer, meestal is er nog een kleine vorstperiode maar dat stelt niet veel meer voor.

Dat doet mij toch een beetje verdriet, hoe blij was ik als kind met deze vrije middag? Vrijheid, weg uit de schoolbanken, weg uit de sleur.

Je keek er al weken naar uit, volgde de weerberichten om te weten wanneer Koning Winter zou langskomen. Wat een heerlijke tijden waren dat. Maar helaas is dit niet meer, en hebben de kinderen geen enkele kans meer op een dergelijke vrije middag.

Het kan natuurlijk anders, is er geen winter meer? Doe iets anders en doe het in de zomer! Geef bij mooi weer de schoolkinderen mooi weer vrij?

 

Stijgt het kwik boven de 23 graden geef de kinderen, wat zeg ik geef de mensen vrij. Waarom alleen de scholieren? Werknemers hebben ook hun behoeftes? Lekker mooi weer vrij! Dat is genieten.

En het is heus niet zo dat het alleen maar geld kost, dit soort vrije tijd.

Werknemers die vrij zijn, geven meer geld uit op terrasjes en bij de plaatselijke ondernemingen. Goed voor de economie dus.

Zo is er sprake van een duidelijke win win situatie, ook voor de ondernemer die de vrije middag moet faciliteren.

En weet….. blije medewerkers zijn productieve medewerkers!

Mooie gedachten zo op deze avond, het wordt wel weer eens tijd voor iets nieuws iets positiefs.

 

Misschien dat de werkgevers niet zo snel warm lopen voor dit geweldige idee, maar daar kunnen wij werknemers een positieve bijdrage aan leveren. Zorg ervoor dat je altijd voor werktijd al aan het werk bent.

Doe eens iets extra’s, iets meer als je moet doen.

Kom je toch wat later? Blijf na werktijd iets langer, doe niet zo moeilijk!

Resultaat blije gezichten, en een blije werkgever die met alle plezier de zaak een middagje dicht doet.

Dan zal je zien dat ijsvrij nu mooi weer vrij wordt, een nieuw fenomeen, waar we met zijn allen heel veel plezier van kunnen hebben.

Geweldig Toch?

 

Het is geven en nemen zonder gezever, in goed overleg met de werkgever!

 

Eppo