4. jun, 2014

Boos!

Het is toch om gek van te worden, iedere keer verzinnen ze weer iets anders. Zo ga je links en hop, zo moet het weer rechts.

Hier kan ik echt kwaad om worden.

Nu gaat de extra belasting op het drinkwater weer niet door!

Razend wordt je ervan. Niet zozeer dat die belasting niet doorgaat.

Maar meer het feit dat deze beslissing, altijd weer zo plotseling wordt genomen.

Zo kun je jezelf als brave hardwerkende burger toch niet meer indekken?

Waterbelasting was van meet af aan al een onzalig idee, natuurlijk daar is ieder weldenkend mens het mee eens. Maar als ze een dergelijke belasting aankondigen, en je neemt als burger gepaste maatregelen om te voorkomen, dat je in het eerste jaar direct al moet meebetalen, ga je zo weer de schijtberg op. En dat maakt mij boos heel erg boos!

 

Ik zal het u uitleggen, als er een prijsverhoging op iets wordt aangekondigd, wat ga je als een echte Nederlander dan doen?

Hamsteren natuurlijk, je probeert om zo lang mogelijk van de laagste prijs te genieten. Toen Den Haag aankondigde dat er een waterbelasting zou komen op ons drinkwater, ben ik dan ook direct in actie gekomen.

Heb mijzelf getrakteerd op een 50.000 liter watertank, en heb die vervolgens in de tuin ingegraven. Hierdoor zijn de tegels bij mijn buren wat verzakt maar dat weten zij nog niet.

En wat doe je als je een dergelijke tank in je tuin hebt liggen? Vullen met water, gewoon uit de kraan tegen het tarief zonder de extra belasting.

En nu heb ik alles voor Jan Doedel gedaan, weg investering.

 

De tank was best duur maar ik had uitgerekend dat ik hem in 3 jaar kon terugverdienen, als ik een beetje zuinig zou omspringen, met mijn gehamsterde watervoorraad.

In het jaar 2017 zou ik uit de kosten zijn, en zou ik hem weer gaan vullen met gezuiverd regenwater.

Maar nu is alles voor niets geweest, ik wordt er helemaal draaierig van!

Waarom kunnen we nou nooit eens van onze regering opaan?

Altijd dat gedraaikont, wel of niet of niet of wel. Neem eens een beslissing doe gewoon eens iets!

Maar nee hoor ze laten je gewoon in het ongewisse en laten je investeringen doen, die je eigenlijk helemaal niet hoeft te doen. Als je het maar op tijd te horen zou krijgen.

 

En ik had er nog wel zo’n mooi kraantje voor gekocht!

 

Eppo