5. jun, 2014

Groepsdruk!

In het mooie plaatsje waar ik woon is er jaarlijks een leuk evenement.

Het het de avondvierdaagse, leuk vier avonden wandelen met de kids.

Heel gezellig allemaal, nooit geen wanklanken of rellen, alles verloopt vreedzaam.

Tenminste…. zoals altijd, is het weer de schijn die ons bedriegt.

Als mensen in dit geval moeders en vaders met hun kinderen, samenkomen in een grote groep, dan gebeurt er iets met deze mensen.

Mensen in groepen krijgen een ander soort van normbesef.

Het lijkt zelfs wel dat mensen in een groep een soort leger van terreur vormen, ze gaan opeens dingen doen, die deze mensen normaal nooit zouden doen. In groep ben je niet alleen, maar toch, heerst er een soort van anonimiteit, waardoor je hele rare dingen kunt doen, dingen waar je normaal nooit aan zou durven denken.

 

We gaan even terug naar de ouders met hun kroost, net de laatste avond gelopen. En dan moeten de mensen die binnen zijn soms een tijdje wachten op de laatsten. En dan begint het, er moet worden geplast, hopla de slipjes worden massaal naar beneden getrokken, en een gouden urine stroom, loopt de steeg uit welke is omgedoopt tot tijdelijk toilet.

En omdat het druk is in de straat, hebben andere mensen weer niet door waar ze in staan te dansen. Morgenochtend moeten de bewoners weer door de steeg, de stank zal de eerst komende weken weer ondragelijk zijn. Mensen in een groep plegen al hun afval gewoon neer te smijten op de grond. Waarom? Gewoon omdat het kan, niemand die er iets van zegt!

Mocht je een auto voor de deur hebben staan, dan zal deze als zitzak worden gebruikt door de ouders of hun kinderen. Zij laten met hun spijkerbroeken met ritsjes in de achterzak, een mooie zeefdruk van Anton Heijboer achter op je motorkap!

 

Zo belooft het een mooie avond te worden. Geef de kids nog wat snoep, lekker een lolly, het afgeloven stokje past precies tussen de rubbers van een autodeur. Of beter nog gewoon door een brievenbus, of op straat.

Niemand zegt er wat van! Waar maak je je druk om?

De druk om dergelijke dingen te doen in groep is enorm!

Of je nu wil of niet, je moet wel op een bepaalde manier je stempel drukken op de plek waar je nu bent.

Als de ouders met hun kids straks weg zijn, dan kom je er pas echt achter wat mensen in een groep allemaal doen, op de plek waar ze zich bevinden. Grote kans dat je in een verse hoop menselijk darmafval trapt, of met kauwgom onder de schoenen de plaats delict weer verlaat.

 

Laat niet voor dank, de hele buurt zit weer in de stank!

 

Eppo

 

Opmerkingen

06.06.2014 18:18

Kerstin

Hahaha, goed man!