10. jun, 2014

Cavia d' amour!

Wat ik vandaag toch weer in het nieuws las, geweldig, dit is wat mij betreft het artikel van de week, wat zeg ik van de maand!

Het gaat over een Cavia, u weet wel zo’n harig knaagdiertje die maar wat graag gegeten wordt door de mensen uit het Andes gebergte.

Heb het wel eens gezien op tv, klaargemaakt is het net of er een dooie rat op je bord ligt.

Maar deze Cavia, het gaat over eentje van het mannelijk geslacht, uit het Engelse Warwickshire op een kinderboerderij, die de illustere naam Hatton Country World draagt.

Deze Cavia heeft het voor elkaar gekregen om honderd vrouwtjes Cavia’s te bezwangeren. Ik zeg wat een kerel, hoe krijgt hij dat voor elkaar?

Ga er maar eens aanstaan honderd vrouwtjes bezwangeren, dat is nog een heel karwei!

 

Maar voor deze Cavia was het kinderspel, hij was ontsnapt uit zijn hok en is bij het hok van de vrouwtjes weer naar binnen gegaan.

Ontsnappen Cavia? Briljant toch? Wanneer kom je een Houdini Cavia tegen? En eentje die weet van het klappen van de zweep!

Zo komt het dat er nu honderd zwangere Cavia vrouwtjes, rondlopen op deze kinderboerderij. Onze Houdini deed zich namelijk voor als een vrouwtjes Cavia, en als de dierenverzorger de andere kant opkeek nam hij zijn kansen waar. Pas na enkele weken werd het heerschap betrapt, het viel de verzorger op, dat tussen de vrouwtjes een Cavia rondliep, die er nogal uitgeput uitzag.

Maar onze held had zijn stempel op de Britse Cavia populatie voorgoed gedrukt. Voortaan is er geen enkele Cavia meer, die geen familie is van onze Don Juan.

 

En nu? Nadat hij tegen de lamp liep, is hij weer teruggeplaatst naar het mannetjes verblijf, waar hij als een ware held door de rest van de mannen werd binnengehaald.

En terecht, wat deze Cavia heeft gepresteerd is topsport, en topsporters verdienen aandacht.

Ga er maar eens aanstaan, stel je voor dat je 100 vrouwen zwanger moet maken, en daar maar een paar weken de tijd voor hebt?

Dan moet je van goede huize komen, en in hele goede doen zijn, anders ga je het niet redden!

De kinderboerderij maakt zich op voor een ware Babyboom op Cavia gebied, de hokken moeten worden uitgebreid, want er worden drie tot vierhonderd jongen verwacht.

 

Tja misschien toch dat Peruaanse restaurant maar even bellen?

 

Eppo