13. jun, 2014

Oranje gevoel!

Nederland kleurt Oranje, er zijn weer voetbalkampioenschappen.

Dit zijn de momenten dat het volk 1 is, en iedere Nederlander zich ook zo voelt.  Het Oranje gevoel, geeft een wij gevoel, we feesten met elkaar.

Buren slaan de handen ineen om de straat te versieren, het is een sprookje!

Waarom is het niet altijd zo? Nederlanders zijn normaal verre van een eenheid, laat staan dat we samen feesten met mensen die je niet kent?

Het is een bekend karakter trekje van de Hollander, normaal is het wat de boer niet kent vreet ik niet, maar als er voetbal is? Nou dan gaan we helemaal los.

Hollanders zijn wat dat betreft rare wezens, de ene dag lopen we elkaar voorbij, en de andere dag staan we hand in hand.

Daarom geniet er van zolang het duurt!

 

Ik denk dat het komt uit vroeger tijden, Nederlanders zijn altijd een zeevarend volkje geweest, Nederland is altijd al een smeltkroes geweest van culturen van over de wereld. Dat schept nou niet bepaald een eenheid. Maar dat was vroeger, dat is geweest, we leven in het nu!

Nederland gaat vanavond Spanje inmaken, en wij gaan door naar de volgende ronde, Nederland zal nog veel meer Oranje kleuren, en onze jongens zullen naar grote hoogten stijgen.

Na afloop van het toernooi zal er weer een grachtentour zijn en iedereen is opgetogen over de goede afloop. Zoals u leest, ik ben gematigd positief!

 

Voorlopig lach ik maar om die totale gekte, alles is Oranje!

Ik geniet van het stukje saamhorigheid, wat ons ten deel valt.

Voor je het weet is het weer weg!

En dan duurt het weer even voordat het weer terugkomt.

Dit gevoel komt op als een vloed, waarna het vervolgens weer weg ebt!

Zo is het nou eenmaal, met Nederlanders kun je de oorlog niet winnen, maar wel het voetbal.

Dus iedereen die het leuk vind, kijk vanavond en geniet, glimlach als je al die gekke slingers in de stad ziet hangen, het is tenslotte feest!

 

Oranjegekte maakt ons blij, maar over een paar weken is het alweer voorbij!

 

Eppo