18. jun, 2014

Bejaarden!

De bevolking vergrijst dat weet inmiddels iedereen, er komen steeds meer oude mensen in ons landje.

Maar waar het heen moet gaan met deze vergrijzing? De overheid bezuinigd de verzorgingshuizen helemaal weg!

En dat strookt regelrecht in tegen het feit, dat er steeds meer bejaarden komen. Waar moeten die straks allemaal heen?

In een verzorgingshuis heb je het goed als bejaarde, die het niet meer zelf kan doen. Er is zorg, er is een stukje gezelligheid kortom de place to be!

Maar waar gaat het straks heen?

Dit bedacht ik mij vanmiddag, toen ik op een weg in ons stadje 2 oude mensen zag fietsen, op een stuk weg waar eigenlijk alleen auto’s mogen rijden. Er was nog een poging van onze kant, om via een brul uit het raam, aan te geven dat ze verkeerd reden. Waarop wij vervolgens een snauw terug kregen, waarin werd aangeven dat ze dit heus wel wisten.

 

Als je het weet? Waarom doe je het dan?

Deze zin bleef maar door mijn hoofd malen, ik kan daar niets tegen doen.

Dit is nou eenmaal mijn handicap! En als het eenmaal in mijn hoofd maalt, dan schieten de gedachten als een vuurwerk door mijn brein. Wat nu als de bejaarden zich allemaal zo opstandig gaan gedragen? Wat dan?

Straks is er niemand meer die deze mensen opvangt, alle tehuizen zijn dan dicht, en wat dan?

Dan gaan de mensen over straat zwerven, en gaan ze dingen doen die niet mogen, het wordt straks een crime om met een auto zigzaggend, tussen de bejaarden door, over de snelweg te rijden!

Bejaarden overal waar je kijkt en het zal echt erg zijn, als je ze aanspreekt op hun gedrag, krijg je een hele grote bek toe!

Nee dat wordt echt niet leuk!

 

Er zullen hele hordes door ons land trekken zonder vaste woon of verblijfplaats, je zal ze maar in je tuin krijgen? Dan krijg je ze nooit meer weg! Het wordt een verschrikking!

De bejaarden zullen ons als zombies aanvallen, hongerig omdat ze niet meer gevoedert worden. Ik zie de bui al hangen, en wat denkt u van het feit als je zelf oud wordt? Dan is er ook geen opvang, en wordt je ook gedwongen om langs de straat te zwerven.

Gelukkig hebben de meeste oudjes van nu een pensioen of AOW, heb je nog iets. De vijftigers van nu krijgen waarschijnlijk niets meer als we zover zijn. En dan?

 

Ik hoop dat er tegen die tijd genoeg bruggen zijn!

 

Eppo