20. jun, 2014

Het wonder van Oranje! (3)

Maandag is het weer zover, onze jongens mogen weer voor ons uitkomen.

Chili is het volgende land wat de tanden van de Nederlandse leeuw gaat voelen. Het belooft een mooie pot voetbal te worden. 2 ploegen tegen elkaar, die willen voetballen, dat belooft weer spektakel.

En fantastisch voor ons “wij Nederlanders gevoel” saamhorigheid is ons aller goed!

Alhoewel, toen ik vandaag hoorde dat er in de media steeds meer filmpjes verschijnen, waarin een willekeurig persoon zwaar mishandeld wordt?

Toen vroeg ik mij echt af dat als dit de maatstaf wordt in Nederland, dan hoor ik daar echt niet meer bij.

Wat voor een randdebielen zijn dit? Zomaar iemand in elkaar slaan?

Het ergste is nog dat wij wat het uitdelen van straffen betreft, volkomen de weg kwijt zijn geraakt. Eigenlijk hebben wij helemaal geen straffen meer.

 

Vroeger,  toen werden dit soort lieden in een schandpaal gezet, en bekogeld met allerlei viezigheid. Raddraaien was ook zo’n fantastische en rechtvaardige straf! Jazeker rechtvaardig, als je je als een idioot gedraagt, verdien je een idiote straf. Het uitrukken van tongen, uitsteken van ogen

brandmerken, en als je het dan echt te bont maakt is er ook nog de galg.

Waar zijn deze echte maatregelen gebleven? De minister spreekt zijn afschuw uit, maar echt iets doen ho maar. Watjes, dat zijn we geworden! We durven mensen niet meer echt te straffen.

En als je dan als een echte held een dader aanpakt, kan deze ook nog aangifte doen tegen jou! De wereld totaal op zijn kop!

Ja minister Opstelten, gewoon weer invoeren die hap!

 

Maar de normale mensen in Nederland, moeten voorlopig vooral genieten van een mooie partij voetbal. En zet een gekke hoed op, doe een raar pak aan, hoe gekker hoe beter, hoe meer lol.

Mensen die vrolijk zijn, zijn ongevaarlijk!

Een tevreden gast is immers niemand tot last?

Een leuk idee om mensen naar de horeca te krijgen is eerst een terechtstelling, en daarna gezellig met zijn allen voetbal kijken op een groot scherm!

Ik ben voor en ga zeker kijken, het wordt een mooi begin van de week!

 

Mishandelen is not done, overheid doe er wat an!

 

Eppo

 

Opmerkingen

20.06.2014 20:38

Peter

Inderdaad. Doe een raar pak aan. Moet je wel een pak hebben.