23. jun, 2014

Online addiction!

Ik zag laatst een reclame voorbij komen van een van onze grotere telefoonproviders. Het ging over een jongeman die lekker aan het wandelen was, en bij een prachtig bergmeer aankwam.

Hij maakte zo’n foto, u weet zo’n zelfportretje een Selfie genaamd, en niet veel later zit hij op een steen aan de rand van het prachtige meer.

Een idyllisch momentje zou je denken, je hoort de vogeltjes zachtjes kwinkeleren, het kabbelen van een beekje. En NATUURLIJK was er ook een tablet voorhanden! Het bloed trok uit mijn gezicht weg, ik kreeg accute ademnood, en ik dacht alleen maar waarom?

Ben je een keer op een mooie plek, zit je weer je ogen te verpesten met een beeldscherm. De stem achter de reclame zei, altijd online, en noemde de naam van de provider.

 

Ik wordt echt kots en kots misselijk van dit soort reclames, waarin wordt gesteld dat je overal kunt zijn, maar dat dit er pas echt toe doet, als je online bent. Ik zou de jongeman uit de reclame wel toe willen schreeuwen, gooi dat duivelse stuk elektronisch massa product in het water, sla stuk dat ding met een steen, en geniet gewoon eens van de gewone dingen, en neem ze zoals ze zijn!

Ik zal wel uit het stenen tijdperk komen, ik zal gerust wel een ouwe lul zijn die niets met altijd online op heeft! Natuurlijk ben ik mij daar van bewust. Maar het is zo zonde, je mist juist zoveel als je niet om je heen kijkt! Maar nee hoor als het aan de providers ligt, zijn we altijd online en kan iedereen ons ten alle tijden bereiken.

Natuurlijk willen zij dat, dat levert pegels op keiharde cash!

 

Kennelijk komt de straling van een telecom bedrijf zelfs op de mooiere plekken in de natuur, om onze hersens te bestralen met hun magnetische golven. We zijn echt nergens meer veilig!

Ik verdenk de providers ervan dat ze speciale straling naar ons toe sturen, die ons verslaaft maakt, en ons ertoe beweegt om altijd online te zijn.

Het komt straks nog zover, dat als je je mobiele telefoon uitzet en je zit lekker op de bank. Er plotseling wordt aangebeld.

Er staat een vreemde man voor de deur die zegt met barse stem, “waarom staat uw telefoon uit?” “Aanzetten en vlug een beetje.”

De Telecom Gestapo pakt iedereen op die niet online is!

Gelukkig is het nog niet zover, ik geniet er nog lekker van om alles uit te kunnen zetten.

 

Verslaafd aan uw pc? Stop er onmiddellijk mee!

 

Eppo

 

Opmerkingen

24.06.2014 07:08

Hanneke

Gewoon uitzetten, die tv. Stop met ergeren en ga lekker naar buiten de natuur in. De wereld is te mooi om niet gezien te worden.

24.06.2014 19:03

Eppo

Zo is dat ga naar buiten zonder stekkers in het bos zijn geen stopcontacten.