24. jun, 2014

De geest uit de fles!

Ook zo’n fenomeen tegenwoordig Spooknota’s!

Eerder had ik daar nog nooit van gehoord, Spooknota’s schijnen inmiddels een geheel eigen plaats in onze samenleving te hebben ingenomen.

Vroeger ging het een stuk relaxter, een bedrijf verkocht iets, of verleende een dienst. De boekhouder maakte een mooie rekening, en stopte die in een enveloppe en likte hem dicht. Voor de wat jongere lezers, vroeger likten wij aan postzegels en aan gomranden van enveloppen. Gewoon omdat de tong altijd bij de hand, en vochtig is.

Aldus, de rekening ging in de brievenbus, en de Postbode bracht hem naar de klant. De klant wist al wat er ging komen en zo was de cirkel weer rond.

Tegenwoordig gaat het heel anders, op een kantoor drukken allerlei mensen op knopjes van computers, en dat gaat zo snel dat de gebruiker vaak niet eens door heeft wat er gebeurd!

Zie hier de geboorte van een spooknota!

 

Niemand weet hoe hij is onstaan, maar volgens de boekhouder moet hij wel worden betaald. Klanten die vragen stellen worden afgescheept door een Callcenter, en als je al een medewerker aan de lijn krijgt, krijg je te horen, “ik zoek het uit en bel u terug” alleen wordt dit bijna nooit nageleefd. Welkom in het land der Multinationals, doorgefuseerd omdat de consument daar beter van wordt! Maar niet heus!

Maar helaas geld dit voor heel veel grote bedrijven.

Maar als een spooknota eenmaal op je naam staat, is het net een superlijm, het blijft aan je plakken.

Niets doen is geen optie, want de nitwits die een dergelijke nota zonder erg creëren, weten feilloos wanbetalers te registreren, in allerlei moeilijke software van databanken, die je vervolgens dan financieel lam leggen.

 

Persoonlijk krijg ik tegenwoordig al de kriebels, als een bezorger van een of ander vaag postbedrijf iets in mijn bus gooit. Of emails die ik binnenkrijg waarvan ik de afkomst niet ken!

Voor je het weet ben je aan de beurt?

Misschien moeten grote bedrijven nog eens goed nadenken over wat ze tegen enge nota’s moeten gaan doen?

Ben benieuwd of dit verschijnsel net zo stil verdwijnt als het is gekomen.

We gaan het allemaal meemaken, en tot die tijd beware!

 

Als de geest uit de pc is dansen de deurwaarders op tafel!

 

Eppo

 

 

Opmerkingen

25.06.2014 08:14

Hanneke

Ik werk bij het hoogheemraadschap. Er zijn maatregelen genomen om onterechte betalingen te voorkomen. Raar dat ze in verzekeringsland 'gewoon' betaald worden.

25.06.2014 20:44

Eppo

Helaas zijn er nog veel hele grote bedrijven die er een potje van maken.
Inderdaad ook verzekeringsbedrijven.