27. jun, 2014

The Air Witch Project!

Meneer de Vries mag zich een gelukkig man noemen, tenminste dat staat in de brief, die hij vandaag ontving van de Staatssecretaris van Sociale Zaken. Meneer de Vries is 65 jaar geworden, en daarmee ontvangt hij zijn langverwachte AOW. Pensioen heeft hij helaas nooit op kunnen bouwen als kleine zelfstandige. Maar nu een persoonlijke bericht van de Staatssecretaris, persoonlijk ondertekend door mevrouw Jette Klijnsma van de PVDA. In de brief staat “ Van harte gefelicteerd met uw verjaardag, en het doet ons deugt om aan te kondigen, dat u onderdeel wordt van een speciaal project.” Aldus de brief, de afspraak op het kantoor van de Staatssecretaris is volgende week donderdag.

Inmiddels is het zover het gesprek is afgerond, en dhr. De Vries staat onwennig al weer buiten.

 

Hij heeft zojuist te horen gekregen dat zijn AOW komende 5 jaar maar de helft zal zijn, als waar hij normaal recht op zou hebben.

Mevrouw Klijnsma had uitgelegd waarom, “ u bent onderdeel van een heel belangrijk project, u krijgt minder geld maar u krijgt ook een volkstuin!”

Mevrouw Klijnsma vervolgde haar betoog, “ met een volkstuin kunt zelf uw eigen eten verbouwen, dit hoeft u niet meer te kopen, en daarom heeft u minder overheidsgeld nodig om van te leven.”

Meneer de Vries kreeg ook te horen, dat het een proef was, en dat hij was uitverkoren om de vlag te dragen. Meneer de Vries wist niet of hij nu blij of verdrietig moest zijn.

Eenmaal buiten, met een sleutel van het hek van een volkstuinvereniging in de rechterhand, en een bon van een tuincentrum, bedoelt om tuingereedschap en zaad te kopen, in de linkerhand stond hij onwennig op de bus te wachten, die hem weer naar huis zou brengen.

 

Meneer de Vries had een steen in zijn maag, een volkstuin?

Dit was de eerste tuin in zijn hele leven? Hoe moet hij nu nog rondkomen?

Mevrouw Klijnsma had hem ook nog gezegd dat de opbrengst van de tuin onbelast zou zijn, nog zo’n voordeel?

Meneer de Vries was altijd een brave hardwerkende burger geweest, altijd op tijd zijn belasting betaald. En nu wordt hij zo behandeld?

Hij dacht, “ dit pik ik echt niet, hij nam een besluit en ging met de sleutel en de bon terug naar het kantoor van mevrouw Klijnsma.

Hij pakte een straatklinker en plakte de sleutel en de bon er aan vast, en wierp deze met al zijn kracht dwars door de ruit van het kantoor van de Staatssecretaris. Hij schreeuwde nog “ steek dat maar in je reet, en koop van de bon een bezem, en vlieg terug naar je peperkoek huis!

Vervolgens werd hij in een politiebusje geladen.

Arme meneer de Vries, slachtoffer van een persoonlijk project van mevrouw Klijnsma.

S’ avonds in het nieuws kwam het bericht dat er een aanslag was gepleegd, en dat de dader hard zou worden aangepakt.

 

Alsof dat meneer de Vries nu nog iets uitmaakt!

 

Eppo