9. jul, 2014

Het wonder van Oranje (3)

Heeft u er ook zo’n last van, ik wel, zit te rillen op mijn stoel terwijl ik dit schrijf. Ik heb vreselijke last van de “Oranjekoorts.”

Alles doet mij zeer, en ik zie alleen nog maar een Oranje waas voor mijn ogen. Maar de verlossing komt eraan, als straks de wedstrijd begint zal het snel over zijn.

Nederland gaat Argentinië verslaan, met hoeveel? Geen idee maar ze gaan erop. Als je niet rotsvast in Oranje gelooft dan steun je ze niet echt.

Ik weet het wel, ik neem een enorm risico, stel…..stel….stel dat het niet lukt om de een of andere vage reden. Ja dan stort  mijn wereld volledig in. Mijn Oranje wereld welteverstaan, mijn gewone leven zal gewoon doorgaan en pas ophouden als ik stop met ademen.

Als ik dit schrijf moet in onwillekeurig aan mijn Opa denken, die zei altijd, je kunt niet doodgaan zolang je maar doorgaat met ademhalen.

Ademhalen, in deze uitspraak zit heel veel waarheid verscholen.

 

Als je blijft ademhalen en rustig blijft, kun je de hele wereld aan, dat is de echte boodschap achter deze uitspraak

Als we geen wereldkampioen worden vergaat de wereld echt niet, en we houden er ook geen trauma aan over. Dit soort trauma’s bestaan alleen in de pers. Maar voorlopig is dit allemaal vaag gewauwel, want we gaan winnen. Ik heb daar ook een theorie voor.

Als je ons elftal bekijkt dan zie je een geoliede machine, die geweldig op elkaar is ingespeelt. Als er één ploeg het in zich heeft om wereldkampioen te worden, dan zijn wij het op dit moment.

Costa Rica was moeilijk, gewoon omdat de spelers van dit land zich gedroegen als een bomen in een regenwoud, ze stonden de hele tijd stil.

Het is net voetbal spelen tegen elf betonnen paaltjes, en als je daar dan hard tegenaan schiet, kaatst de bal ook nog een keer terug in het eigen doel als je pech hebt. Maar we zijn dat punt voorbij, we hebben gezegevierd.

 

En als we de Argentijnen treffen, gaan die meemaken dat hun sterspeler Messi geen meter ruimte krijgt, hij zal zich doodlopen voor een bal, die hij vervolgens weer bij een Nederlandse verdediger mag inleveren!

Dat zal het beeld van de wedstrijd worden, een Messi die zwaar gefrustreerd over het veld rent en geen bal krijgt of houd!

En daarna de Duitsers, het leek heel wat tegen Brazilië. Maar goed beschouwd was het net of ze tegen een amateurploeg speelden.

Ze gaan dat tegen Nederland zo echt niet redden, hun voorhoede lijkt heel wat. Maar wat denkt u als je Kauwenhoofse boys 3 tegen het Nederlands elftal laat spelen? Dat is ook een raar gezicht!

Als we tegen Duitsland moeten spelen, gaan we echt winnen!

 

Gewoon omdat we beter zijn!

 

Eppo