15. jul, 2014

Het omgekeerde van Tuk!

In Japan is een kunstenares gearresteerd, dat kan gebeuren als je iets doet wat niet mag. Maar de reden was nu toch wel dat je denkt…..moet dat nou!

Rokudenashiko, zo noemt de kunstenares zichzelf. Ze heeft ook nog een andere naam, iets met Sushi geloof ik maar dat laat ik in het midden.

Deze dame heeft voor de gewoonte om kunst te maken in een wel heel speciale vorm. Zij maakt allerlei gebruiksvoorwerpen, waarbij haar vagina model heeft gestaan. Het gaat om telefoon hoesjes, vrolijke tekeningen en zelfs een rubberbootje.

Ach het zou wat, zouden wij denken, maar niet in Japan. In dit land viert de preutsheid nog hoogtij, en de machthebbers? Zij konden er dan ook niet om lachen. Zij besloten dat het genoeg was en hebben de kunstenares gearresteerd. Tja dat is niet zo mooi, een gevalletje beperking van meningsuiting zou je denken. Temeer omdat Japan wel een penisfestival kent, waarbij het mannelijke geslachtsdeel wordt verheerlijkt.

 

Natuurlijk kunnen de mannen onder ons zich daar wel iets bij voorstellen, maar het blijft natuurlijk krom om zo met deze dame Rokudenashiko om te gaan.

Hoe erg is dat nu helemaal een telefoonhoesje in de vorm van een vagina? Ik zie er de humor wel van in, zeker als je alleen maar vervelende telefoontjes krijgt.

Een rubberboot in de vorm van? Hoe leuk is dat? Als je aan het varen bent en je wordt gebeld, kun je mooi zeggen dat je geen tijd hebt omdat je in de …… zit! Mooi toch? Ik zie de humor wel.

Maar de Japanners helaas niet, zij vinden de kunst aanstootgevend en vulgair. Ja een festival voor de penis, kijk dat is tenminste wat!

Penisverheerlijking dat vinden de Jappen leuk, je moet niet denken dat dit een of ander lullig festivalletje is, nee het stelt echt wat voor!

 

Maar voor Rokudenashiko is het zuur, zij zit inmiddels in voorarrest te wachten op haar proces. Dat zal geen eerlijke rechtsgang worden verwacht ik. De rechter die haar proces zal leiden, kan nu nog even niet.

Hij gaat eerst nog naar het penisfestival om daar mee te doen met de verkiezing “de grootste lul van Japan!”

Laten we hopen dat het allemaal mee gaat vallen voor de kunstenares, en dat zij snel vrijkomt.

 

Anders is het mooi kut!

 

Eppo