25. jul, 2014

Camping de Klamme Boe! (Deel 1)

Het is nog vroeg in de ochtend op camping de Klamme Boe, Harry heeft zich zojuist uit zijn bed omhoog gehesen, brr het is nog frisjes.

Maar Harry is als ervaren kampeerder wel wat gewend.

Op zijn mobiele telefoon is het 6.45 uur, “mooie tijd om eruit te gaan” denkt Harry. Niet veel later loopt hij op zijn slippers door het natte gras.

Zijn hoofd bonkt nog een beetje, het was gisteravond dan ook weer, “ te gezellig” in de kantine van de Camping.

Nog een klein stukje en hij arriveert bij het toilet gebouw, als hij voor een van de vele spiegels plaatsneemt, ziet hij een gezicht dat eruit ziet als een natte krant. Verkreukeld tot en met. Maar Harry laat zich niet uit het veld slaan. Poetst zijn tanden en wast zich, om vervolgens weer terug in de tent zich om te kleden in zijn Joggingpak.

 

Harry heeft zich voorgenomen om eens wat wild te gaan spotten op deze vroege morgen. En als hij niet veel later in het bos loopt, en hij zijn eerste Ree ziet, denkt hij bij zichzelf “het bos is in de vroege ochtend zoveel mooier” zwijgend loopt hij verder. Na een klein kwartiertje komt hij aan bij een dicht bos, waarvan Harry weet dat het vol met wild zit.

Hij staat voor het bos en kijkt om zich heen, en besluit om het dichte bos in te gaan. Eigenlijk is dit ten strengste verboden, maar Harry weet dat niemand hem heeft gezien.

Het gras waar hij doorheen loopt wordt steeds hoger en opeens voelt hij zijn voet met slipper wegzakken in iets zachts. Getverr stront, het zit helemaal tussen zijn tenen. Harry ruikt de stank van een onbetwiste hondendrol. Harry moppert, “zelfs hier lopen die schijtbeesten,” “waarom heb ik dit nou weer?”

 

Omdat een drol niet praat, krijgt hij geen antwoord.

En opeens een hoop gekraak in het dichte struikgewas, Harry staat plotseling oog in oog met een Wild Zwijn. Harry schrikt ervan, het Zwijn ook en rent hard knorrend weg, recht op Harry af. Hij schrikt en zet het op een lopen, lopen alsof de duvel hem op de hielen zit. Het lijkt wel of er een hele kudde Zwijnen achter hem aan rent. Als Harry het struikgewas uitloopt, en achterom kijkt is het Zwijn allang verdwenen.

Harry kijkt naar zijn Joggingpak, onder de scheuren en Harry zit onder de schrammen. Voor hem geen Discovery meer, hij besluit om de natuur voortaan aan professionals over te laten. Hij gaat de camping niet meer af!

Niet veel later zit hij rustig aan een bakkie koffie voor zijn tent.

 

Eppo (wordt vervolgd)