28. jul, 2014

Camping de Klamme Boe! (Deel 2)

Harry had zich voorgenomen om vanavond eens lekker de bloemetjes buiten te gaan zetten, en waar kun je dat op een Camping beter doen, als tijdens de Amsterdamse avond, in de Camping Kantine?

Lekker gewassen en geschoren, en in een schoon joggingpak gehesen, ging Harry op weg naar de kantine.

Onderweg kwam hij al bekenden tegen, en de stemming zat er al heel snel goed in. Ze kwamen met ongeveer 10 personen de kantine binnen.

Ze waren een van de eersten, en namen plaats op een kruk aan de bar.

Harry wist uit ervaring, dit zijn de beste plaatsen, lekker dicht bij de tap.

Opeens riep er iemand “doe mij maar een meter bier!”

Het was Gerrit een oude bekende, en omdat Gerrit zo scheel was dat hij met zijn linker oog, in zijn rechter broekzak kon kijken, werd hij schele Gerrit genoemd. Harry wist al wat er ging gebeuren, na het bestellen van een meter bier, dat is 13 glazen, is het de bedoeling dat degene die rechts van de besteller zit, alles binnen 10 minuten opdrinkt. Lukt dat niet dan moet je als verliezer alles betalen.

 

Harry zat rechts van schele Gerrit, en was degene die de spits af moest bijten. Hij begon te drinken en na 5 minuten waren er al 9 glazen weg, en binnen 10 minuten had Harry alle 13 glazen soldaat gemaakt.

Schele Gerrit was een man met een flinke zak geld, verdient in de oud ijzer handel, en had de grootste schik. Hij zei, “kom op Harry nog een metertje, ik wed om 50 euro dat je het niet red!” Harry liet zich niet kennen en zat al gauw aan zijn 2e meter bier, ook die waren binnen de 10 minuten in zijn keelsgat verdwenen. Harry werd nu toch wel wat licht in zijn hoofd. De muziek was inmiddels ook aan, en Harry zong keihard mee met de meest uiteenlopende Amsterdamse liedjes. Het werd steeds gezelliger.

Na nog een paar biertjes, en een paar jonge borrels voelde Harry zich onoverwinnelijk. Opeens zag hij Trees staan, Harry had al jaren een oogje op Trees en liep op haar af, iets wat hij normaal nooit durfde te doen.

Hij riep met dubbele tong, “hé Trees effe dansen?” Trees keek hem aan en dacht oh nee, maar zag al gauw dat er geen ontsnappen aan was.

 

Harry pakte Trees stevig vast, en riep met dubbele tong, “we gaan zwllieren!” En inderdaad dat gebeurde, Harry draaide als wijzer in een op hol geslagen kompas, en het duurde niet lang of het ging helemaal mis, Harry verloor zijn evenwicht en viel achterover tegen de draaitafel van de DJ! Daarbij Trees nog steeds vasthoudend, die voorover bovenop Harry viel, waarbij haar rok zodanig omhoog ging, dat iedereen kon zien dat ze ondergoed bij een tentenfabriek had besteld.

Ze gilde het uit `laat me los viespeuk”, omdat Trees met haar gemoed bovenop Harry lag, had deze het als een uitnodiging gezien, om eens even goed te voelen waar baby’s de melk vandaan halen!

Het was weer een dolle boel op Camping de Klamme Boe!

Gelukkig lukte het Harry, om na 5x de Camping de rondte te hebben gelopen, om zijn tentje terug te vinden.

Hij deed de rits van de tent open en dook de slaapcabine in, helaas vergat hij daarbij om ook daar de rits van te openen, en na een scheurend geluid van de stof van de binnentent, plofte hij neer op zijn luchtmatras.

Harry had een helse nacht, waarbij het leek alsof hij van de ene achtbaan in de andere ging. Kotsmisselijk werd hij ervan!

De volgende morgen was hij gebroken en bezwoer dat hij nooit meer zal gaan drinken…………..maar dat was al vaker gezegd!

 

Eppo