30. jul, 2014

Camping de Klamme Boe! (Deel 4 slot)

“Meneer Tol, meneer Tol” sprak de verpleegster!

Harry opende zijn ogen, en zag dat het pas 7.00 uur in de ochtend was. Hij lag nog steeds in het ziekenhuis, naar huis kan ook nog niet, Harry kon nog niet eens staan. “Het komt allemaal weer goed” had de dokter gezegd. “Voor u het weet loopt u weer, u heeft rust nodig!”

Harry nam dit voor waar aan, hij kon ook niet anders, alles deed hem zeer. Na een tijdje voelde Harry dat hij naar het toilet moest.

Harry belde de zuster, die kwam vrij snel en zei, “kunt u zelf naar het toilet of wilt u de steek of fles?” “De fles graag” zuchtte Harry.

Niet veel later lag Harry op zijn zij te urineren in een fles.

De fles raakte aardig vol, en toen Harry klaar was werd de fles door de verpleegster geleegd in het toilet. “Ik zet de fles in het rekje wat aan uw bed hangt, kunt u hem zo weer pakken” zei de verpleegster.

 

Harry mompelde “dankuwel zuster.”

Hij viel weer in een diepe slaap, en toen hij weer wakker werd was het bezoekuur. Er waren wat vrienden van de camping langs gekomen.

Schele Gerrit met zijn vrouw Lucie en Kleine Piet met zijn echtgenote Linda. “ Leuk dat jullie zijn gekomen” zei Harry.

“Vermaak je je nog een beetje?” Zei Kleine Piet.

Harry zuchtte, “ach ja een beetje.” Schele Gerrit had een idee, “ ik haal een rolstoel en we nemen je mee naar buiten.”

Niet veel later word Harry de tuin van het Ziekenhuis ingereden, de tuin ligt er weer prachtig bij, een mooi glooiend gazon wat mooi naar een hele grote vijver toeloopt. “Holy Moly” riep Lucie de vrouw van Piet, “dat ziet er mooi uit?”  Harry word op een mooi plekje in de zon gezet met uitzicht op de vijver.

 

Schele Gerrit zei, “ ik haal even wat koffie en wat lekkers erbij!”

Niet veel later zat de hele groep lekker aan de koffie met een Bossche Bol.

Harry smulde ervan maar liet opeens zijn gebaksvorkje vallen, o jee wat nu. Hij wilde de anderen niet vragen, en probeerde het vorkje van de grond te pakken, even rekken en het lukte ook nog! Helaas bij het omhoog brengen van zijn arm stootte Harry tegen de rem van zijn rolstoel, die opeens begon te rijden! Harry schreeuwt help help…….maar het is te laat, de anderen probeerden de rolstoel nog te pakken, maar die reed in volle vaart op de vijver af, een schreeuw en een plons en weg was Harry met rolstoel en al onder water verdwenen! Het duurde niet lang of Harry kwam weer boven met allemaal waterplanten op zijn hoofd. Schele Gerrit en Kleine Piet lachten zich rot, “ heb je een nieuwe coupe” riep Piet!

De hele groep zat te schuddebuiken op het gras, en toen niet veel later Harry werd gered door het ziekenhuis personeel, werd er nog nagegrinnikt over het voorval.

“ Je was net een stuntman” zei Lucie de vrouw van Piet!

Harry kon er niet meer om lachen, en toen hij weer in een droge pyama in zijn bed lag, zei hij “ jullie kunnen beter gaan.”

Harry voelde zich een enorme pechvogel, en toen hij na een week naar huis mocht, besloot hij om niet meer de Camping te gaan.

 

Camping de Klamme Boe, had hem niet veel geluk bezorgd!

 

Eppo