1. aug, 2014

Veenigheid!

Eigenlijk zijn wij Nederlanders een raar volkje, wij doen ons uiterste best om dijken te versterken, stranden te verbreden en al wat niet meer om het water buiten te houden.

En aan de andere kant zijn we al eeuwen lang bezig om ons landje af te graven en in de kachel op te stoken!

En nu? Nu zitten we met de gebakken peren!

Er is zoveel Veen afgegraven en verstookt, dat er grote gaten zijn ontstaan, die vervolgens weer vol water zijn gelopen.

Zie de Loodrechtse plassen! Maar er zijn ook gebieden die zijn afgegraven en weer bewoonbaar zijn gemaakt, om vervolgens tot de conclusie te komen dat we daar toch steeds weer natte voeten krijgen!

 

Dat is toch raar? Aan de ene kant Miljarden Euro’s voor droge voeten, en aan de andere kant zijn hele gebieden volledig afgegraven?

Nu is de volgorde van dit gebeuren bepalend voor het resultaat van nu, maar anno 2014 zitten we met de gebakken peren, oftewel met wateroverlast! Misschien moeten we het maar gewoon accepteren. Nederland is gedoemd om in zee te verdwijnen, eigenlijk wisten ze het in de jaren 1800 al, dit gaat gebeuren. Toen dachten ze gewoon, laten we nog maar profiteren van de brandstof, voor het straks allemaal in zee verdwijnt. De 21e eeuw is eigenlijk de ontkennings eeuw, wij willen niet weten dat de natuur sterker is als wij, wij denken dat we oppermachtig zijn, en wij….. met onze technologie gaan winnen?

 

Natuurlijk de Delta Werken een knap staaltje, maar feitelijk is het niet meer als uitstel van executie!

Amersfoort aan Zee zal weldra verschijnen, niemand die de zee kan tegenhouden. Wij uit het Westen zouden eigenlijk allemaal naar het Oosten moeten trekken. Die paar miljoen mensen verspreiden over een paar landen die boven de zeespiegel liggen. En hopla de stop eruit en laat maar onderlopen. Wat er dan ontstaat is een waar Duikers Paradijs.

Sportduikers van over de hele wereld, komen om te zien hoe Amsterdam eruit ziet onderwater. Grote scholen vissen zwemmen om het monument op de dam. Bij Madame Tussaud zie je wassenbeelden zitten met allerlei wieren erop. Dit fenomeen gaat Nederland een fortuin opleveren!

 

He…..watte ehhhh waarom maak je me wakker???

 

Eppo