6. aug, 2014

Bait Bike!

Heeft u wel eens op een van de vele zenders die onze kabel rijk is, het programma Bait Car gezien?

Dat is echt een geweldig programma, er is te zien dat iemand een mooie auto neerzet in een wat minder goed bekend staande buurt.

Deuren niet op slot, en dan is het meestal niet lang wachten tot dat de eerste T.S.G.T.S.O.T.P. oftewel te stom geboren en te stom om te poepen aankomt lopen, en vervolgens zie je hoe zo iemand zichzelf vergrijpt aan de auto. De dief rijd weg en na een paar kilometers zet de politie op afstand de motor uit, en vergrendeld de deuren.

Het gezicht van dit soort crimi’s als ze merken dat de auto het niet meer doet, en zij er niet meer uit kunnen. Hilarisch gewoon!

 

Ze trekken een smoelwerk zo onnozel en zo wezenloos je ligt helemaal dubbel. Er kan geen komiek tegenop. Je ziet ze denken met die 2 hersencelletjes, he…. hij doet het niet meer???

En als ze er dan uitwillen en ontdekken dat de deur niet opengaat, geweldig. Er zijn er bij die proberen om het raam eruit te trappen.

Wat een loser ben je als je hier intrapt!

En wat doen wij dan als klein landje, als wij zien dat grote broer Amerika op deze manier van zijn boefjes af probeert te komen?

Wij gaan ook zoiets bedenken, alleen wij zijn niet verder gekomen als de Lokfiets oftewel de Bait Bike!

Het is ongeveer hetzelfde principe, je zet een mooie fiets in het centrum van Amsterdam neer, en vervolgens wacht je tot deze wordt gestolen.

 

Als dit is gebeurt zet de politie de fiets uit? Oh nee dat kan niet! Ze laten op afstand de band klappen? Nee ook niet, ze volgen de dader door middel van een handig track and trace systeem. En vatten deze in de kraag. De politie is laaiend enthousiast, het scheelt ons veel FTE per maand alsdus de korpschef, het argument begrijp ik dan ook niet helemaal? Ik maar denken dat het er om gaat om zoveel mogelijk fietsendieven te vangen? Niets is minder waar het gaat om de personeelskosten te drukken. Niets meer en niets minder!

Bovendien staat de gemiddelde fietsen dief, na een paar uurtjes weer op straat. Maarrrr…. we hebben nu wel de mogelijkheid om fietsendieven genadeloos uit hun tent te lokken!

 

Zo heeft de politie inzet niet veel gekost, maar ook niet veel bereikt!

 

Eppo