8. aug, 2014

Zonde om weg te gooien!

Heeft u het ook gelezen of gezien vandaag? Al die vrachtwagens met heerlijk vers voedsel, zijn allemaal teruggekomen vanaf de Russische grens. Ze mogen er definitief niet meer in.

Boycot heet zoiets, wij boycotten de Russen en zij ons.

Best een triest verhaal, want wij willen best graag handel drijven met de Russen, en zij ook wel met ons. Alleen nu even niet.

De voorgeschiedenis kennen we allemaal, laten we hopen dat het niet verder escaleert.

Maar wat nu met al dat eten? Het is heel veel, echt heel veel.

Als we alles aan de armen geven, liggen die straks allemaal te rollen van de buikpijn. Jammer maar dat kan echt niet.

 

Het is niet anders maar we zullen allemaal onze verantwoording moeten nemen. Het lijkt mij het beste als we komende weken allemaal voor 2 gaan eten. Missschien lukt het dan om een gat te slaan, in deze hoorn des overvloeds. Ik weet het er zitten ook dingen bij die geen mens lust, het wordt natuurlijk niet voor niets geëxporteerd. Laten we de lekkere dingen mooi voor onszelf houden. Maar ik dwaal af, in de vrachtwagens zitten de allerlekkerste delicatessen. En die moeten op.

Ik zal vandaag het voortouw nemen, en eerst beginnen met een paar Edammer kaasjes, 3 bakjes vers fruit en 3 bloemkolen.

Ik spoel dit weg met verse melk. Hierna een paar broodjes met dik roomboter, niet mijn favoriet maar ik ken mijn plicht te opzichte van mijn vaderland. Nog een kilo tomaten toe en mijn dag zit er weer op.

 

Als we dit allemaal even een paar weekjes gaan doen, zul je zien dat de vrachtwagens snel leeg zullen zijn.

Na een paar dagen rekt je maag al wat op, en kun je de hoeveelheid eten opvoeren. Je zult zien dat je steeds meer kunt eten.

Na een tijdje zul je zien dat je het rijmpje van Holle Bolle Gijs gaat begrijpen! Het komt echt goed, we gaan het redden.

De Russen krijgen ons er niet onder, ze moeten niet denken dat we met al dat voedsel blijven zitten. Nee echt niet, we krijgen ze wel.

 

Vreten vreten tot we bezwijken, maar we zullen ons niet door de Rus weg laten kijken!

 

Eppo