11. aug, 2014

Tol? Dat is echt te dol!

Afgrijselijk nieuws het is vreselijk, de Duitse overheid gaat Tol heffen op hun wegen. De Duitsers zelf schijnen er niet zoveel last van te krijgen, maar buitenlanders moeten de rekening gaan betalen.

Dat is toch verschrikkelijk? Ongastvrij en on Europees, dit mag echt niet gebeuren! Het gaat Nederland isoleren ten opzichte van rest van Europa.

Stel je wilt naar Oostenrijk? Je wilt natuurlijk geen Tol betalen! Nee sorry verkeerd voorbeeld, Oostenrijkers zijn ook Tollenaars, Zwitserland dan? Nee ook niet dat zijn ook al van die Gauwdieven!

Het lijkt wel of het in de taal zit? Hebben Duitstaligen soms de neiging om mensen een poot uit te rukken? Historisch gezien zou het wel kloppen!

Maar ik kan toch echt niet geloven dat juist Duitsland, het land van vrije autobahnen, ongelimiteerde snelheden Tol gaat heffen?

 

Het zou de grootste vergissing zijn van deze eeuw, als ze het echt gaan doorvoeren! Kom op Duitsland, jullie willen jezelf niet in dezelfde hoek zetten als Frankrijk, jullie steken er toch met kop en schouders bovenuit?

Ja de Fransen, dat zijn de Tollenaars bij uitstek, zij doen al zolang ik mij kan heugen. Maar dat past bij hun cultuur, hun cultuur van het weigeren om Engels te spreken tegen de toeristen, het onvermogen om buitenlanders proberen om in hun eigen taal te woord te staan.

Fransen die je veel geld laten betalen om op hun wegen te mogen rijden, om als het tegenzit in een file van protesterende vrachtwagenchauffeurs te eindigen! Van die Fransen kun je dit verwachten.

 

Maar van het Duitse volk, onze broeders had ik dit echt nooit gedacht.

Stel je voor we tegen de Russen moeten gaan vechten? Kom je met het leger aan de grens, en moet je eerst betalen om door Duitsland te mogen!

Waar ik mij nog het meest druk over maak, is dat ik voortaan moet gaan betalen om mijn biertje te kunnen gaan halen. Hoe erg is dat?

Mijn smaak papillen zijn nu net gewend aan het Deutsche Reinheitsgebot, moet ik weer terug naar het Nederlandse conserven bier! Ik voel mij gewoon genaaid, wij betalen veel geld aan Brussel en ik verwacht daar wel iets voor terug! Laten we hopen dat het tij nog wordt gekeerd!

Anders wordt ons wereldje wel heel erg klein.

 

Hopen dat de Tol ons niet zal treffen, zodat we gewoon in Duitsland het glas kunnen blijven heffen!

 

Eppo