14. aug, 2014

Linksaf!

Wat een prachtige dag vandaag, ik heb de dag van mijn leven gehad!

Het is vandaag n.l. 13 augustus, en iedereen roept dan in koor?

O ja het is Linkshandigen dag!

En aangezien ik tot deze selecte groep behoor, was het mijn dag vandaag!

Het begon al toen ik wakker werd, met ontbijt op bed, en de hartelijke felicitaties van mijn familie leden. Helaas niets is minder waar, ik wist eerlijk gezegd niet eens van het bestaan van deze dag!

Maar nu ik het weet ben ik voortaan heel blij met deze speciale dag.

Eindelijk erkenning voor mijn linkshandige bestaan. Kennelijk is linkshandig zijn iets speciaals, hoewel de geleerden er anders over denken. Er zijn geleerden die denken dat linkshandigen creatiever zijn als rechtshandigen. Zo ook zijn er geleerden die denken dat autisme dyslexie en schizofrenie meer voorkomt bij linkshandigen, en er zijn geleerden die

schrijven dat linkshandigen eerder doodgaan als rechtshandigen.

 

En lucky me.. zijn er ook even zoveel geleerden die zeggen dat het allemaal niets uitmaakt. Toch wel een geruststelling om te weten!

Het valt echt niet altijd mee om linkshandig te zijn. Omdat het leven om mij heen rechts georienteerd is, heb ik in der loop der jaren mijzelf ook wat rechtse kunstjes aangeleerd. Nee ik ben geen lid van de VVD geworden, maar het  gaat om praktische zaken zoals met bestek eten, met een mes snijden, timmeren. Allemaal dingen die ik met mijn rechterhand doe. Maar soms komt mijn linkerhelft naar boven, en weet ik soms even niet of ik dat mes nou links of rechts moet vastpakken.

Akelig moment waarbij er van alles door mijn hoofd flitst! Zoals o jee ik wordt dement, of o jee aderverkalking. Maar tot nu toe is het mij altijd nog weer gelukt, om uiteindelijk toch rechts de zaak op te pakken.

 

Dit soort momenten duurt wel langer als vroeger, ik stond laatst in de rij bij een buffet, ja waar anders wil ik in de rij staan? En ik kreeg het weer.

Ik moest mijn bord volladen, maar wist niet of dit rechts of links moest gebeuren. Gelukkig wist ik het na een half uurtje wel weer, mijn eten heel koud maar ik was tenminste niet dement!

Ach ja ik ga nog wel een tijdje mee als linkshandige, en een speciale dag helpt mij om het jaar door te komen.

Misschien neem ik volgende jaar op 13 augustus wel vrij!

Of ga ik naar een lotgenoten dag, die ongetwijfeld ergens georganiseerd wordt.

 

Ik zie het wel, Lefty’s Rules the World.

 

Eppo