14. aug, 2014

Hoge nood!

Kent u het gevoel? Het gevoel dat u heel nodig moet maar er geen toilet in de buurt is?

Dit zijn vreselijke gevoelens, je moet iets en je kunt het niet tegenhouden. Maar het gaat niet omdat er geen gelegenheid is!

Zo zit het leven vol met dit soort rare en vervelende gevoelens, er is geen ontkomen aan. Het gaat dan ook niet alleen om toilet bezoek zonder happy end, maar om allerlei tegenstrijdigheden die je als mens soms dagelijks tegenkomt.

Neem nou ons pensioen, je rekent erop dat je het krijgt, maar het blijkt dat je aan de heidenen bent overgeleverd. Ik vergelijk een pensioen tegenwoordig het liefste met een portemonnee aan een touwtje.

Je ziet het liggen, en als je bukt om het te pakken, vliegt het weer voor je neus weg, en ligt het weer een stuk verder.

 

Zo gaat je leven voorbij met allerlei vreemde en tegenstrijdige gebeurtenissen. Vroeger was het leuk om te leven in Nederland, iedereen had het relatief goed, en er was een goed sociaal vangnet.

Maar ook dat is zomaar verdwenen, er kwamen bewindslieden die als een ware goochelaars alles lieten verdwijnen.

Als burgers hebben we altijd betaald, hele happen werden en worden er nog steeds uit ons loon gehakt. En als je denkt dat iets hebt zegt de overheid we hebben tekort, we moeten meer. De hengels worden weer in de samenleving gehangen, en hopla weer een paar Miljoen aan de haak geslagen. En waarvoor? Je merkt er helemaal niets van, waarblijft het geld?

 

Zo glijdt het leven aan ons voorbij, ook ik wordt ouder, maar om nou te zeggen dat ik uitkijk naar mijn oude dag? Weet allang dat het geen onbezorgde oude dag zal zijn.

Zolang ik kan werken zal het nog wel gaan, maar daarna? Pensioen?

Ik buk niet meer voor een portemonnee aan een touwtje!

We krijgen het toch nooit, daar zorgt de overheid wel voor!

Wat zijn regeringen toch rare instellingen, ze doen er alles aan om gekozen te worden door het volk. Met mooie beloften lukt ze dit dan ook!

Om vervolgens die weer te laten varen als ze stevig in het pluche zitten.

 

He wat negatief allemaal, misschien had ik toch dat verhaal over die vent die in zijn broek scheet moeten vertellen.

 

Eppo