19. aug, 2014

Mooie tijden!

Wat zijn wij Nederlanders toch eigenlijk een raar volk.

Met name als het gaat om onze voorkeur voor tv programma’s.

Tegenwoordig kun je alle ellende breed uitgemeten op tv bekijken.

Er is een programma waarbij je ten overstaan van heel Nederland kunt scheiden, er zijn programma’s die je in z.g.n. Real Life Soaps allerlei niksnutten laten volgen tijdens hun dagelijks niets doen. Het lijkt wel of wij er op kikken, op al die ellende?

Waarom zou ik willen kijken naar een of andere idioot, die de hele dag op de bank ligt te hangen, of waarom zou ik naar een kibbelend echtpaar willen gluren, die op tv hun echtscheidings ruzies uitvechten?

Hele volksstammen zijn het niet met mij eens, en vinden dit het summum van genot op het gebied van tv kijken.

 

Als je kijkt in onze geschiedenis vanuit b.v. de Romeinse tijd, zie je dat het vermaak iets is aangepast, maar dat mensen het nog steeds leuk vinden om naar een andermans ellende te kijken.

Vochten ze vroeger met elkaar op leven en dood in een Arena, vechten ze nu hun buren ruzie uit op tv. Ik zie wel bepaalde overeenkomsten!

De  Romeinse tijd had nog meer gelijkenissen, sex in pornografische vorm was voor de Romeinen een favoriet tijdverdrijf, tegenwoordig is dat het nog steeds voor heel veel mensen. Het enigste wat er is veranderd is de uitvoering, vroeger was het life en nu op dvd!

Ik word er wel eens een beetje moe van, en verlang naar gewone programma’s. Ach ja die zijn er dan ook wel, maar ze worden 1000 keer onderbroken door reclames. En dan? Ja dan haak ik af.

 

Pulp tv zo noem ik het, en je betaald er nog veel geld voor ook!

Vroeger had je kijk en luistergeld, dat was een soort belasting.

Er waren van die Stasi medewerkers die moesten controleren of je een radio of tv had, en of je had betaald. Dat waren nog eens tijden.

Mensen die niet betaalden werden maandenlang in de gaten gehouden, de inspecteurs loerden door de kieren van de dichte gordijnen door. en als ze een glimp opvingen van een tv, nou dan was je er gloeiend bij!

Opzeggen ging niet want het tv en radio signaal vloog vrij door de ether, en was met een raster antenne zo op te vangen.

Natuurlijk werden de inspecteurs wel eens om de tuin geleid, dat was nou eenmaal de nationale sport. En het lukte ook best vaak, digitaal bestond nog niet, niemand kon je volgen!

 

Wat waren we rijk zonder geld, en digitaal geweld!

 

Eppo