21. aug, 2014

Lelijk!

Ik heb het altijd wel geweten maar nu is het officieel! Zandvoort is de allerlelijkste badplaats, die wij in Nederland hebben.

De boulevard is vergeven van spuuglelijke gebouwen, die als ware Sovjet Flats boven alles uit torenen. Mijn god wat zijn die gebouwen lelijk!

Het ergste is, dat je waar je ook kijkt, je ziet ze overal staan!

Zandvoort een mooie naam voor een badplaats, maar tegenwoordig onlosmakelijk verbonden met het niet mooi zijn van.

Welke idioot heeft dit bedacht? Het schijnt een erfenis van de oorlog te zijn. De Duitsers hebben Zandvoort gesloopt vanwege de aanleg van de Atlantikwall, alles wat aan de kust stond moest weg vanwege deze verdedigingslinie. Na de Oorlog besloot men om afgrijselijke flats te gaan bouwen. Het resultaat is wat er nu staat.

 

Er gaan stemmen op om de lelijke flats met de grond gelijk te maken.

Maar de huidige bewoners werken niet mee, zij willen in de flats blijven wonen. Van binnen zie je de gruwelijkheid, van de ontbrekende schoonheid toch niet zeggen zij!

Best wel egoïstisch gedacht? Ik ben er vroeger nog wel eens geweest. Zolang het mooi weer is gaat het nog wel, het zonlicht fleurt de boel een beetje op. Maar op een regenachtige dag? Je waant je in de Oekraïense stad Pripyat, u weet wel die spookstad vlakbij Tsjernobyl!

Zandvoort zou een goede spookstad zijn, mooi decor voor een horrorfilm. Waarom zouden er toch mensen wonen?

Misschien zijn deze mensen ook wel lelijk, en kunnen ze nergens anders heen? Ik heb echt geen idee?

 

Zandvoort zou je het beste kunnen omschrijven als een Lepra kolonie waar alles en iedereen zo lelijk is, dat de ramen in de sponningen spontaan barsten.

Het is zelfs zo erg dat als de trein Zandvoort nadert, hij vanzelf vaart verminderd. Gelukkig hebben ze het race circuit nog!

Dat trekt nog heel wat mensen aan, tenminste als je het aandurft om eerst door de vreselijke woonwijken er naar toe te rijden.

Je moet wel een hele sterke maag hebben om dat goed te doorstaan.

Oke oke je hebt je statement gemaakt Eppo, maar je kunt ook overdrijven!

 

Hoezo overdrijven? Overdrijven is een vak! Mijn vak!

 

Eppo