27. aug, 2014

Zwartgallig!

Ja hoor het is weer zover de Zwarte Pieten discussie laait weer op!

Eerst de Hema deze week die de Zwarte Piet in de ban doet, en een jurist die de Zwarte Piet haters bijstaat, is met de dood bedreigt! Houd het dan nooit op! Klaarblijkelijk leven er in Nederland veel mensen die onze oud hollandse folklore kapot willen maken.

Laat het duidelijk zijn Zwarte Piet is niet racistisch, het is een kindervriend die snoepgoed strooit en zwart is geworden door de schoorsteen.

Onze Zwarte Piet is een lieverd een schat van een mens, de goedheid zelve! Maar nee hoor hij moet en zal worden kapot gemaakt.

Onze medelanders hebben gezegd, dat Zwarte Piet een symbool is voor de slavernij en daarmee uit. Hij moet weg of veranderen!

 

Hoe durven ze, dit is een regelrechte belediging voor onze Zwarte knecht van de Goede Sint!

Onze Zwarte Piet karaktiseren als een Zwarte Slaaf is veel te veel eer voor degene die hem demoniseren. Onze Zwarte Piet vergelijken met die “Zwarte Pieten” die deze week een paar oude mensen beroofden is een misdaad! Dit soort “Zwarte Pieten” zijn een plaag in ons land, ze teisteren ons met ellende en verderf! Ik ben toch een redelijk mens, en ik weet dat er veel gekleurde mensen zijn die dit ook vreselijk vinden.

Maar zeg er maar eens wat van, en je bent gelijk een racist!

Ik weet het de vergelijking is wat zwart wit en klopt natuurlijk niet, maar zo voelt het dus als je wordt aangevallen, en als er wordt gezegd dat je niet deugt!

 

Dus Zwarte Pieten haters stop met die stomme vergelijking, en ga over tot de orde van de dag. Doe iets nuttigs met je tijd. De slavernij heeft niemand van jullie meegemaakt net zoals wij! Niemand van ons kan daar nog iets aan doen, dus probeer niet te doen alsof wij Nederlanders slavenhandelaren in hart en nieren zijn.

Zwarte Piet is, al meer als honderd jaar zwart! Geniet gewoon met je kinderen van dit volksfeest zoals het is bedoelt.

Onze Piet is Zwart en een goede vent, die graag snoepgoed aan kinderen uitdeelt. Niets meer en niets minder!

 

Black Peter is happy and gay, don’t throw him away!

 

Eppo