29. aug, 2014

Pepzooi!

Weet u wat ik tegenwoordig ook zo’n irritant verschijnsel vind?

Van die lui die een succes verhaal gaan vertellen ten overstaan van een zaal vol mensen. Dit zie je vaak bij business of product presentaties, en personeels bijeenkomsten en dergelijke. De z.g.n. Pep Coaches!

Dit zijn vaak mensen afkomstig uit het bedrijfsleven zelf, vaak een goede job gehad, die hun succes verhaal met anderen gaan delen!

Tegen een riante beloning uiteraard, want de schoorsteen moet roken!

Deze Pep Talk spuiers schromen er niet voor, om de mensen in de zaal het gevoel te geven, dat ze echt alles verkeerd doen in hun leven!

Tenslotte zijn zij succesvol, getuige de dikke auto waarin zij zich voortbewegen.

 

Ik heb al veel van dit soort woorden saus over mij heen gehad, en het valt mij iedere keer weer op, dat het mij niet lukt om er iets bruikbaars van mee te nemen. Iedere keer denk ik “nu gaat hij mij vertellen hoe ik rijk wordt”, maar helaas weer een stortvloed aan woorden die weinig zeggen.

Hoewel het wel lijkt alsof ze wat zeggen hebben! Dat is op zich best knap en een absolute verdienste van een dergelijk persoon.

De laatste keer heb ik er wel een leuke krachttermen aan overgehouden. Maar hoe ik succesvol kan worden? Inhoudelijk komt dat neer op, doe net als ik! Lul een end heen, en wordt ook rijk!

Maar bij grote bedrijven is het gemeengoed geworden, lekker de neuzen dezelfde kant op krijgen, is de boodschap.

De neuzen staan inderdaad dezelfde kant op, naar het podium waar snelle Henkie staat te bleren!

 

En hoppa weer een paar duizend euro in de pocket, eigenlijk zijn het gewoon entertainers. De boodschap die ze hebben is te verwaarlozen, stelt niet zoveel voor. Dit komt doordat de essentie uit de boodschap is gehaald. Je denkt, nu komt er een succesverhaal, en vervolgens zorgt de Pep Coach ervoor dat hij niet het achterste van zijn tong laat zien.

Iemand die ergens rijk door wordt, verteld niemand hoe hij dit heeft gedaan, je gaat de concurrentie toch niet in de kaart spelen?

Maar het gaat erin als Gods woord in een Ouderling, mensen houden van dit soort verhalen. Het is net als een film kijken of een mooi boek lezen, je kunt je even aan andere werkelijkheid spiegelen.

Het is net of je even niet die hardwerkende sloof bent, die zich door hard werken nog niet eens een fatsoenlijke auto kan veroorloven!

 

Dit is dus het geheim! Ik ben eruit!

 

Eppo