7. okt, 2014

Klereleed!

Vanmorgen toen ik naar de ontbijt tv aan het kijken was, gingen opeens mijn nekharen overeind staan. Een of andere Mode Miep was aan het vertellen over de nieuwe wintermode, en wat wel en wat niet meer hip is.

En opeens hoor ik het woordje moeten vallen!

Toen ging bij mij het licht uit, hoezo moeten?

Wat denk je wel? Dat jullie Mode Huppelkutten de dienst uit kunnen maken, over wat ik moet aantrekken? Ik dacht het niet!

Het is al erg genoeg dat er een soort van Mode Stazi is, die er voor zorgt dat wij ieder seizoen naar de winkel gaan rennen, om weer een nieuwe outfit aan te schaffen, vreselijk!

En waarom? Wat was er mis met de oude kleding? Meestal is die nog niet eens afgedragen. Je wil niet weten hoeveel goede kleding er wordt weggegooid, omdat men vind dat het uit de mode is.

 

Wie bepaalt nou dat wij onze kleding niet af mogen dragen?

Ik ben nog van het soort mens dat ik eigenlijk best heel lang met een broek kan doen. Zolang het kledingstuk nog goed is, en niet versleten zie ik geen reden om iets weg te doen.

Hoezo kan niet meer die kleur of dat model? Natuurlijk wel, dat bepaal ik zelf wel! Daar heb ik die mode trutten niet voor nodig!

Zolang wij in Nederland ons nog laten aanleunen, dat we elk seizoen nieuwe kleren moeten kopen, om in de mode te blijven. Komt het niet goed! Laten we er mee stoppen, spaart een hoop geld uit.

 

Het is tenslotte nog steeds crisis, een beetje besparing kunnen we wel gebruiken. Het maakt helemaal niet uit of je broek blauw groen of pimpelpaars is. Als jij de broek wil dragen, is dat je goed recht, daar kan geen Modebeeld iets tegen doen.

Vrijheid van outfit, real fashion freedom!

Geen geleuter meer van stylisten en van andere mode gekken, gewoon zelf beschikking over het recht van kledingvrijheid voor iedereen!

Het kan toch niet zo zijn dat wij verspillen, omdat iemand anders dat zegt?

 

Nee zo kan en mag het niet zijn!

 

Eppo