8. okt, 2014

Electronica leed!

Ik hoef er geen doekjes om te winden, ik heb gewoon niet zoveel met electrische apparaten. Natuurlijk heb ik ze wel vanwege de luxe, en omdat ze best handig zijn. Maar het zijn voor mij dingen waar ik niet zo heel veel mee kan. Mijn vermogen om electrische apparaten te bedienen beperkt zich vaak tot aan of uit, en heel soms kan ik nog iets afstellen, tenminste als het niet te ingewikkeld is.

Bijvoorbeeld een stereo apparaat, ik heb nu zelf een heel geavanceerd apparaat met allerlei mogelijkheden, maar om nou te zeggen dat ik precies weet hoe alles werkt? Nee echt niet, en als ik naar het instructieboek ter dikte van een telefoonboek kijk, vergaat mij de moed om mij erin te verdiepen.

Maar met de afstandbediening krijg ik hem wel aan en ook uit, en op een andere zender. Meer dan genoeg voor mij!

 

Met een mobiele telefoon heb ik hetzelfde, hoewel ik kan er soms best wel wat mee. Daar ben ik dan ook trots op. Het is mij zelfs wel eens gelukt om zelf een ringtone in te stellen. Dat was een liedje van Hans Dorresteijn. En toen ik op een mooie dag in een overvolle metro werd gebeld, klonk het heel hard uit uit mijn binnenzak, pieleman, pieleman trek er maar eens lekker an. Kent u het? Met een vuurrood hoofd probeerde ik het onding uit te zetten, maar op zo’n moment krijg ik altijd een Black Out, en kan ik met de beste wil van de wereld, niet meer bedenken hoe het ding werkt. Met het zweet in de bilnaad en een kop als een lucifer met een veel te hoge bloeddruk, sloop ik de metro uit. Gelukkig was de telefoon uit zichzelf gestopt.

 

Nee apparaten zijn aan mij niet besteed, een noodzakelijk kwaad.

Ze zijn handig en we kunnen eigenlijk niet meer zonder, ook ik wil niet zonder televisie of stereo. Alleen dan wel graag zonder een telefoonboek als gebruiksaanwijzing! Niet te veel extra’s en een makkelijke bediening.

En vooral geen knoppen die meerdere functies hebben. Dat is ook zoiets!

Daar ga ik altijd de mist mee in, denk je iets aan te zetten gebeurt er niets, of juist iets wat je niet wilt. Daarom heb ik het liefste voor elk apparaat zijn eigen afstandbediening, gewoon vier op een rij lekker overzichtelijk. Zo kan ik het wel aan en hou ik de regie!

 

En nooit meer onverwacht pieleman, pieleman………….!

 

Eppo