9. okt, 2014

Stoer doen!

Heeft u wel eens stoer gedaan in uw leven?

Ik wel, en het zal u niet verbazen dat ik in mijn jeugd soms best dingen deed, waarvoor je enig lef voor nodig hebt.

Tegenwoordig is dat niet anders, nu is het weer de Laserpen, een voorwerp dat er uitziet als een Ballpoint, maar in werkelijkheid een klein laserkanon is. Er komt een behoorlijk krachtige lichtbundel uit, en daarmee kun je veel schade mee aanrichten.

Pubers van tegenwoordig poggen tegenover elkaar, “he joh durf jij in je eigen ogen te schijnen?” “Ik kan het 12 minuten, en jij?” Gevolg allebei een hondje, een blindegeleide hond welteverstaan.

 

Wij durfden vroeger ook wel wat, we hadden geen laserpennen, maar we deden andere best gevaarlijke dingen.

We piesten tegen schrikdraad aan, en wie dat het langste volhield was op dat moment de man. Later kwam je erachter dat je jongeheer, spontaan op was gehouden met groeien, ach je was jong en je wilde wat!

Ook een stoer vermaak was belletje trekken bij een geestelijk gestoorde man, die daarna met een bijl achter je aan kwam.

We speelden in onze eigen horrorfilm, en geloof mij, je wilt keihard wegrennen echt wel!

Zo ging het vroeger. Ook leuk tenminste dat vonden wij om iets op de rails te leggen. In het begin een muntje, dat door de overheen denderende trein, als het ware in de rails werd gedrukt. Na een tijdje hebben we het maar eens geprobeerd met een steen, zo een van tussen de rails vandaan.

 

Wow de trein werd als het ware een stuk omhoog gegooid, toen hij er overheen reed, gelukkig voor de trein en passagiers kwam hij weer netjes op de rails terecht, en liep het met sisser af.

We zagen geen gevaar, we deden het gewoon. Zoveel is er niet veranderd met de hedendaagse jeugd!

Kwajongens streken zijn van alle tijden, en domme streken ook.

Als je puber bent heb je daar een soort van pattent op.

Nu is het lekker met je elektronische gadgets rottigheid uithalen, alleen probeer jezelf, en een ander niet te beschadigen.

 

Het licht uit een pen is nogal fel, het lijkt wel straling uit de hel!

 

Eppo