10. okt, 2014

Energie leed!

Soms word ik niet goed van al die zogenaamde bespaarsites, die internet pagina’s waar je veel geld mee kunt verdienen. Tenminste als je jezelf maar aanmeld. Sloop de Crisis, en weet ik veel hoe die internet pagina’s allemaal heten. En iedere trap ik er weer in, het lukt het ze dan toch om mij te triggeren, en mij te bewegen om een account aan te maken.

En als ik dat heb gedaan is het afwachten, wachten tot de eerste centen binnenstromen! Nu… ik kan u vertellen, dat is mij nog nooit gelukt!

Iedere keer weer denk ik, nu kan echt wat besparen? Maar nee hoor in het gunstigste geval houd ik een tientje per jaar over.

Natuurlijk ook serieus geld, en toch weer een klein mandje boodschappen.

Maar toch, ik voel mij gewoon besodemieterd door die lui die betweters, die energiebesparende achterlijke idiote Kilowatkijkers!

 

Het is allemaal te doen om je aandacht, je persoonlijke gegevens die misbruikt worden om je allerlei vage aanbiedingen te doen, waar je niks aan hebt! Maar goed ik klaag niet, ik doe het mijzelf aan tenslotte.

Geld besparen is goed, maar kennelijk valt er bij niet veel meer te halen.

Ik zit kennelijk al op het minimum wat ik gebruik, ik kan natuurlijk

s’ avonds met 3 truien aan bij een licht bolletje gaan zitten, tv uit en wachten tot er ijsbloemen op de ramen komen! Maar dat verdom ik, ik zit er nou eenmaal graag warmpjes bij, baad graag in het licht een beetje comfort? Ja graag!

 

Kun je toch nagaan hoe we belazerd worden, we zitten allang aan de isolatie, dubbele beglazing en wat dan al niet meer om te besparen.

Vroeger heb ik nog wel eens mijn vloer laten isoleren, ik was door de man van het isolatie bedrijf omgeluld. “ Meneer met onze isolatie bespaart u wel tot 400 euro per jaar op uw gasrekening”. Volksverlakkerij, ik heb nog nooit iets van dat geld gezien, en mijn gasrekening werd steeds maar hoger. Kennelijk is het zo dat wat je bespaart, er aan de andere kant door hogere energieprijzen weer uitgaat. Dus waarom zou je nog besparen?

Heeft toch geen enkele zin?

Ik doe het dan ook niet meer, zet gewoon de kachel aan ook als de R nog niet in de maand is, koud is koud tenslotte!

 

Het jaargetij maakt mij niet uit want…., als de kachel maar lekker brand!

 

Eppo