13. okt, 2014

Meerijden? Ja graag?

Het is weer zover, er is weer een mooi iniatief genomen, wat direct weer de kop word ingedrukt. het gaat in dit geval om tegen een kleine vergoeding mee te kunnen rijden met iemand. Je kunt het regelen met een handig Apje dat je op je telefoon kunt zetten. Geweldig toch?

Maar nee hoor de overheid vind het oneerlijke concurrentie tegenover de taxi bedrijven. Zij heeft er een hoge boete op gezet, en de Ap verboden verklaart. Ik ga mij nu toch wel heel erg zorgen maken!

Al jaren Carpool ik met collega’s en betaal een vergoeding om naar mijn werk te komen, tot een ieders tevredenheid.

Moet ik mij nu zorgen maken? Meerijden tegen betaling mag kennelijk niet? Ik gebruik soms Whats Ap om tijden af te stemmen, dat is ook een Ap, ben ik nu strafbaar?

 

Ik maak mij ernstig zorgen, of is het zo dat als je meerijden Carpoolen noemt het wel mag? Het blijft meerijden tegen betaling!

Voortaan zal ik mij heel onopvallend moeten opstellen langs de weg, als ik word opgehaald. Misschien moeten we verschillende opstap plaatsen gaan gebruiken, en Whats Ap niet meer gebruiken voor Carpoolafspraken.

Het is tenslotte ten strengste verboden om tegen betaling, met iemand mee te rijden. In feite dupeer ik de taxi rijders volgens de overheid.

Dat is toch belachelijk? Wat een onzin! Carpoolen is milieuvriendelijk en juist een goed idee om de files te laten afnemen.

 

Welke werknemer laat zich nou met een taxi naar zijn werk brengen?

Veel te duur toch? Buiten het feit dat er niet eens taxi’s genoeg zijn om iedereen naar zijn werk te brengen, als het echt zo zou moeten?

Het is echt weer Nederland op zijn smalst, een leuk iniatief wordt direct de kop ingedrukt. Wat nou als UberPop, zo heten de iniatief nemers, het nu direct over Carpoolen hadden gehad? Zou het dan niet verboden zijn geweest? UberPop was zo dom om het een taxi dienst te noemen, dat is misschien het euvel wel? Noem het gewoon Carpoolen, dan kraait er geen haan naar! Het doel is hetzelfde gewoon meerijden tegen een vergoeding!

Taxi’s hebben een heel andere functie in onze samenleving, die worden er echt niets minder van als mensen opeens gaan Carpoolen.

Die ritten hadden ze toch al niet gekregen.

 

Carpoolen is mooi en fijn, al zal het nooit meer hetzelfde zijn!

 

Eppo