15. okt, 2014

Pinnen? Nee liever niet!

Schijtziek word je ervan, al die reclames waarin van die droevige types zich afvragen of ze nou moeten pinnen, of contant moeten betalen!

Pinnen ja graag? Dat is de boodschap. Het is toch in en in triest?

Pinnen is nummer 1 als het gaat om mensen in de financiële problemen te brengen. Met pinnen heb je minder overzicht over je uitgaven, dat komt doordat je niet van alle kleine uitgaven de bonnetjes bewaart, hierdoor verlies je het overzicht. Zo ben je snel vele euro’s meer kwijt als je eigenlijk had gewild. Eigen schuld? Ja dat wel natuurlijk, maar toch als je ziet hoe vaak het misgaat bij mensen, dan zeg ik voorkom dit en betaal gewoon contant. Neem een bedrag op, en op is op! Geen enkel probleem.

 

Maar nee hoor we moeten en zullen gaan pinnen, als het aan de overheid en de grootwinkelbedrijven ligt. Het scheelt de winkeliers kosten is het argument, en het is veiliger. Zal allemaal best, maar denk ook eens aan je klanten! Zij moeten zich gaan omscholen tot halve boekhouders, en moeten een kasboek gaan bijhouden! Veel werk, en in de praktijk gebeurt het niet. Mensen komen door het pinnen steeds weer in de problemen, dit moet je toch niet willen?

Daarnaast loert de overheid al jaren om het contante geld af te kunnen schaffen. Dat willen ze graag, dan hebben ze de totale controle over ons geld en kunnen ze ons “burgers” nog meer uitkleden!

 

Daarom breek ik een lans voor ons ouderwetse handje contantje, je weet  als je in je portemonnee kijkt, precies wat je nog kunt uitgeven. En als je dan toch in de problemen raakt, inderdaad dan is het echt eigen schuld dikke bult. Laat de overheid niet alles zien, ze hebben genoeg van ons geplukt, genoeg is genoeg!

Dus weg met die schandelijke reclame van “Pinnen? Ja graag!

Voortaan is het pinnen? Alleen als het bedrag echt de moeite is!

Het is natuurlijk handig om te pinnen als je een groot bedrag moet betalen, b.v. vanaf 500 euro!

Maar voor de rest, pinnen? Nee liever niet, zo blijft het contante geld behouden, en daarmee ons laatste stukje echte vrijheid gewaarborgd!

 

Het mooiste geluid op straat, is het tellen van contanten door een geldautomaat!

 

Eppo