20. okt, 2014

A Fly in my eye!

Heeft u er deze zomer ook zo’n last van gehad? Of misschien door het mooie weer nog steeds?

Ik heb het over de overlast veroorzaakt door Fruitvliegjes.

Deze kleine beestjes zorgen voor veel overlast, het zijn hele kleine terroristjes, die er een waar genoegen in hebben om mensen lastig te vallen. U kent vast wel het beeld van mensen die wild om zich heen slaan?

En dat terwijl u helemaal niets ziet, waarvoor deze beweging nodig zijn.

Het lijkt alsof deze mensen totaal gek zijn geworden, armen maaien in het luchtledige, als gekken gaan ze tekeer.

En zeg niet dat je geen vliegen ziet? Dan heb je het echt gedaan!

Opmerkingen dat je uit je doppen moet kijken, en dat je heus niet leuk bent! Echt de Fruitvliegenplaag kan je je huwelijk kosten, als je niet uitkijkt.

 

Vroeger leek het wel of Fruitvliegjes alleen op overrijp fruit af kwamen.

Maar nu is het net of ze zijn geëvolueerd, in Treitervliegjes!

Tegenwoordig vliegen ze overal op, als het maar organisch is en stinkt.

En dat is in de zomer vooral onze groene GFT bak.

Zwermen van deze Treitervliegjes zie rond je groene bak, en als je nagaat dat een Fruitvliegje wel 500 eitjes kan leggen, en dat een Fruitvlieg na 2 dagen alweer zelf eieren kan leggen, kun je wel nagaan hoe erg het wordt als je ze niet bestrijd.

Gif is niet de oplossing, dat helpt maar even en dan zijn ze er immuun voor. Geloof mij de biologische oplossing is echt het allerbeste.

Gezien de grote zwermen, moet je iets bedenken om de vliegen in grote hoeveelheden te vangen!

 

Je kan natuurlijk heel hard met open mond langsfietsen, maar dan heb er hooguit 200 gevangen! En dat is nog maar het topje van de ijsberg.

Beter is het om een keuze te maken aan een keur van vliegenvangers in de winkel. Fruitvliegjes zijn big business, dat blijkt maar weer.

Allerlei vallen die je kan vullen met drankjes, waar de vliegjes gek op zijn staan te pronken in de schappen. Helaas helpen ze maar tijdelijk, een echte oplossing is nog steeds niet voorhanden.

Tot die tijd blijven we maar met onze armen zwaaien, en wensen we die klote vliegen van alles toe. Het is niet anders we moeten er mee leren leven!

 

Vliegjes vliegjes heel irritant, wie zwaait het mooiste van het land?

 

Eppo