27. okt, 2014

Haagse bluf!

He man kijk uit! “Premier Rutte tegen de koffie juffrouw, hij haar nog net ontwijken op zijn nieuwe rolschaatsen, de koffie juffrouw slaakte een gil en sprong opzij! “Wegpiraat” schreeuwde ze hem nog na! Maar Rutte was de hoek al om. Hij rolschaatste nog een gangetje verder, en zo kwam hij in de hal van het 2e kamer gebouw terecht.

Ivo Opstelten mopperde dat de rolschaatsers altijd zo hard reden, hij als berijder van een driewieler kon niet zo hard, en dat stak hem op dit soort dagen. “Ik zie je straks Mark”, we moeten het nog even hebben over dat wetsvoorstel…. Opeens was daar tumult, op een prachtige roze skelter kwam de minister van onderwijs aangereden, en als minister Bussemaker eraan kwam? Nou dan werd het stil, iedereen was diep onder de indruk van de mooie roze skelter waar Jet op reed. “Ohhh…” klonk het tot ver in de gangen van het binnenhof.

 

“He Samsom ouwe pik” schreeuwde Rutte “zullen we effe een wedstrijdje?” “Dat is goed slome” riep Diederik, en hij reed er als een dolle vandoor op zijn crossfiets. Beide heren reden door de gangen om het hardst, Rutte riep nog “als je wint steun ik je voorstel voor een nieuwe ronde bezuinigingen!” Maar Mark Rutte liet zich niet zomaar voorbij fietsen, beide mannen leken wel te vliegen door de gangen.

En net toen ze de laatste hoek om gingen, en om het hardst de gang inreden, was er een enorme klap, boem knal Rutte vloog over zijn stuur, en lande op zijn kont een eind verderop in de gang! Samsom kon nog net stoppen voor de oorzaak van de valpartij! Deze werd veroorzaakt door Geert Wilders, hij had samen met Alexander Pechtold een draad gespannen dwars over de gang.

 

“Dit is levensgevaarlijk” schreeuwde Samsom, “Stelletje idioten”!

Rutte zat te huilen naast zijn kapotte rolschaatsen, uitgelachen door Pechtold en zijn vriendje Wilders! Samsom trooste zijn vriend, en zei

“Mark ik stem vandaag overal tegen, als zij straks een voorstel doen tijdens het debat!” “We krijgen ze nog wel!”

Rutte stond op en keek naar zijn geschaafde knie, en pakte de restanten van wat eens zijn rolschaatsen waren, en ging naar zijn kamer, op de voet gevolgd door zijn vriend Diederik! “Ik krijg jullie nog wel,” riep hij naar de booswichten!

 

De 2e kamer helemaal, is soms net een peuterspeelzaal!   

 

Eppo