29. okt, 2014

Leedvermaak?

Je kunt tegenwoordig de tv niet meer aanzetten, of je ziet weer een of andere stumper in een tv programma, die alles verteld over zijn of haar afwijking. En het blijkt dat er nogal veel vreemde obsessies zijn!

Je hebt mensen die altijd alles recht willen zetten, mensen die alles achter elkaar 100 x gaan schoonmaken, mensen die 3x in de rondte draaien in de gang, voordat ze de deur uitgaan. Je kunt het zo gek niet bedenken of het komt voorbij.

Vroeger waren deze mensen gewoon gek, en werd er niet zoveel aandacht aan geschonken, maar nu mag iedereen het zien.

Onze televisie is een soort van rariteiten kabinet geworden!

Ik heb eigenlijk nooit geweten dat er zoveel vreemde dwangneuroses zijn?

 

En het lijkt wel of er steeds meer bijkomen, mensen worden gekker en gekker, tenminste zo lijkt wel!

Is dit dan het gevolg van de slechter wordende zorg? Als je op tv gaat in een van de freakshows, dan krijg je psychologische hulp. Iets wat voor een gewone Nederlander zo langzamerhand onbereikbaar is geworden.

Mensen die dit soort hulp zoeken, gingen vroeger naar een psycholoog. Maar nu de vergoedingen voor dit soort hulp zijn beperkt, schrijf je gewoon een tv programma aan. In ruil voor wat hulp laat je heel Nederland zien hoe gek je doet. Mensonterend gewoon, ik kan er niet naar kijken. Uw aandoening is ons entertaiment, is de nieuwe slogan.

 

Om de mens gaat het allang al niet meer, de kijkcijfers bepalen hoe groot je hulpvraag mag zijn.

Vanaf 1 miljoen kijkers mag u op onze kosten 5x naar een therapeut.

Kijken er meer dan krijgt u meer, en betalen wij zelfs uw medicijnen!

Als u ons maar vermaakt in de Nationale Freakshow, niets is ons te gek!

Het zal niet lang meer duren of we zijn life getuige van mensen die voor de trein springen, of mensen die voor het oog van de natie laten zien,

hoe bang ze zijn voor stofwolkjes onder de bank!

Ik vind het allemaal getuigen van een bijzonder slechte smaak onder een educatieve norm. Als het niet leuk is op tv, dan kijk ik niet meer!

 

Last van een rare dwang? Kom op tv en maak ons bang!

 

Eppo