5. nov, 2014

Hemel op aarde?

Vandaag kreeg ik van een goede vriend een leuk verhaal aangereikt.

Het heet ein Münchner im Himmel, een satirisch verhaal over een een man Alois Hingerl diensbeambte nummer 172, van het Centraal Station in München. Heel kort verteld hij valt op een dag dood neer en stijgt ten hemel, alwaar hij de naam Engel Aloyius krijgt.

Uiteindelijk krijgt hij de goddelijke opdracht om de Beierse regering wekelijks van goede regerings adviezen te voorzien.

Zodra hij weer terug vanuit de hemel in Munchen komt, gaat hij direct naar zijn favoriete “ Biercafe” en besteld het ene biertje na het andere.

De overlevering verteld dat er tot op de dag van vandaag, er nog nooit een goed advies aan de Beierse regering is gegeven.

 

Tja en de parallel met onze Nederlandse situatie is snel getrokken, het lijkt of onze Engel, voor het gemak noem ik hem Arie uit Den Haag ook al jaren bezopen in de kroeg zit.

Onze Haagse Arie laat het al jaren afweten, we hebben decennia gekend waarbij het wel leek alsof een heel regiment Engelen, onze overheid van goede adviezen voorzag!

Helaas is dit voorgoed voorbij, en het lijkt wel alsof de hedendaagse Engelen zijn verworden tot hedendaagse narcistische vleugeldragertjes!

Onze Haagse beschermengel zit hele dagen in de kroeg, en het is geen wonder dat het niet goed gaat!

Het originele verhaal is uit 1911 maar heden ten dage nog steeds actueel, best triest eigenlijk.

 

Het is het bewijs dat wij mensen ontzettend hardleers zijn.

In plaats van een samenleving met elkaar op te bouwen, en de welvaart een beetje eerlijk te verdelen, zijn wij bezig om een samenleving van Einzelgängers te creëren!

Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Maar helaas… het gebeurt wel, en er lijkt wel niets tegen te doen.

Wij vinden onszelf als mens heel wat, we kunnen in de ruimte reizen, de meest geavanceerde apparaten te bedenken. Maar een harmonieuze samenleving maken met elkaar, nee dat kunnen we niet!

Eigenlijk zijn wij best dom?

 

Wij verbeelden ons heel wat, maar samenleven is een groot zwart gat!

 

Eppo

 

Het hele verhaal vind u onder de volgende link:

http://www.youtube.com/watch?v=FW6P_crgp8M

 

 

 

Opmerkingen

06.11.2014 19:53

Eppo

Deze verhalen zijn van alle tijden Mans, jammer dat alleen de mensen aan de zijlijn er iets van lijken op te steken.

05.11.2014 20:38

Mans Mesken

Hemel op aarde zou ook gewijd kunnen zijn aan Piketty, onze Franse hemelbestormer, door Links Nederland nu al vertroeteld als de nieuwe Marx. Mijn hemel!