14. nov, 2014

Vriezen of dooien!

Ik kan het bijna niet geloven, het moet een list zijn, dit is wel heel erg vreemd?

De Vereniging de Friese Elfsteden hebben besloten dat in 2016 elk lid mag meedoen aan de Elfsteden tocht? Tenminste als deze wordt gehouden!

De tocht der tochten vind dat het tijd wordt, om iedereen een kans te geven om een fel begeerd Elfsteden Kruisje te halen.

Door de nieuwe IJshal vlak bij de start kan men de inschrijving beter afhandelen. Ik denk dan Bul…shit!!!!!

Voorheen mochten er altijd maar een beperkt aantal leden starten, en nu opeens allemaal, en dat omdat er een nieuwe IJshal is?

Nee dat gaat er bij mij niet in!

 

Er is iets anders aan de hand, die drukke inschrijving was ook op een andere manier wel te regelen, b.v. voorinschrijving via het internet of zoiets. Nee er is iets anders aan de hand.

De vereniging de Friese Elfsteden weet iets wat wij niet weten.

En wat dat is? Geen idee maar ik vermoed dat het, met het klimaat heeft te maken. Zoals u weet is dat aan het veranderen, de winters worden warmer en de kans dat we überhaubt nog op de schaats komen op natuurijs, is zo goed als nihil!

En ja dan kun je wel beloven dat iedereen mee mag doen!

De reden van deze actie is, om te voorkomen dat de leden massaal weglopen.

 

Leden van een ijsvereniging hopen altijd op een strenge winter soms tegen beter weten in. En hoop doet leven, en met deze hoop blijven zij graag lid. Zo blijft het een vereniging met aanzien, en kan men bij de eerste graadjes onder nul, zijn media geilheid ten volle benutten!

Als je in de zomer met de boot langs de route van de Elfsteden tocht vaart, valt het op hoeveel mensen een palmboom in hun tuin hebben geplant! Toen de eerste palmbomen verschenen, waren er kritische geluiden, zo van “die redden het niet in onze koude winters” maar niets is minder waar. En de bomen? Die staan er inmiddels al jaren en worden steeds groter. Menig Hollandse tuin krijgt de uitstraling van een Spaanse Costa. Vergeet de schaatstochten nou maar, en omarm de lange warme zomers!

 

Lig je met je schaatsen in de zon, denk eraan hoe de winter vroeger won!

 

Eppo