20. nov, 2014

Modern Times!

Tegenwoordig met alle moderne gemakken die ons dienen, gaat het leven ons relatief gemakkelijk af. Tenminste tot nu toe!

Het blijkt dat er inmiddels een behoorlijke lijst is van moderne kwaaltjes.

Zo hebben we inmiddels de Whats App vinger, de Blackberry duim en de WII knie. En of dat nog niet genoeg is, komt er weer een andere kwaal om de hoek kijken. “De Smartphone nek!”

Mensen die hier aan lijden hebben dit gekregen door de krampachtige houding die mensen aannemen, als zij met een Smartphone bezig zijn.

Heeft u vast ook wel eens gezien, mensen die hun lichaam voorover over hun beeldscherm buigen, alsof ze in hun broek staan te poepen.

Ik vind het zelf altijd een beetje een raar gezicht.

 

En dan heb je ook nog de mensen die hun Smartphone, tussen hun hoofd en hun schouder klemmen, en daarbij hun nek krampachtig scheef houden. Deze mensen schaar ik in de categorie, eigen schuld, omdat je op je klompen kan aanvoelen dat dit een blessure oplevert.

Ik vind het altijd vermakelijk om te zien, als een heel bataljon Smart- phone gebruikers, vanuit de onderrug vooruit gebogen, met hun vingers doen alsof er een vuiltje op het scherm zit.

Net of die mensen niet goed zijn, een kleine storing in de bovenkamer hebben! Ach het is de moderne tijd, en ingespeeld op ons gemoed van vooral niets te willen missen, is de Smartphone niet meer uit ons leven weg te denken.

 

Wat betreft een Smartphone nek, is ons hoofd eigenlijk het grootste probleem. Een gemiddeld hoofd weegt ongeveer 5,5 kilo.

Stelt u zich eens voor een zak aardappelen! Wat zeg ik? Ruim een zak!

Zolang het hoofd in balans wordt gehouden, recht onder ons lichaam, dan is er nog niks aan de hand.

Maar owee als je iets voorover buigt, dan kraken de nekwervels in al hun voegen. Het is een wonder dat je kop er dan niet gelijk afrolt!

Als je dat dan maar vaak genoeg doet, dan kan het bijna niet anders, of je krijgt last! Een bowlingbal kun je tenslotte ook niet heel lang, met gestrekte armen voor je lichaam omhoog houden.

Modern speelgoed? Geeft modern ongemak!

 

Last van een smartphone nek? Niet je kop vooruit houden gek!

 

Eppo