24. nov, 2014

Mislukt!

Ach ach, wat een zielig verhaal vandaag op tv, over die rashondjes.

Blijkt dat een groot deel van onze rashonden, totaal mislukt zijn.

En dat allemaal omdat wij mensen, voor lieve heer willen spelen!

Iets anders kan ik er niet van maken, waarom zou je anders al die rare hondachtige variéteiten willen fokken?

Mensen hebben een rare smaak als het gaat om mooi.

Als een mens een te kleine schedel heeft, vinden wij dit zielig. Maar als het gaat om een hond, vinden we het mooi, en om nog een stapje verder te gaan? We zeggen zelfs hoe kleiner, hoe beter.

Ach wat kan het ons schelen dat de hersens van het arme dier, niet meer in zijn schedeltje passen? Hij hoeft alleen maar lief te kijken, en mooi op te zitten! Het is toch afschuwelijk?

 

Hoe krijgen we het in onze bolle kop om honden te fokken, die er uit zien alsof ze tussen de tramdeur hebben gezeten. Gek he….. dat ze geen lucht meer krijgen? Hun neusgaten zijn volledig dicht gegroeid!

Of hondjes met dwerggroei, bij mensen is dit een afwijking. Bij honden een ras, en een standaard. Wat is nou een hond die eruit ziet als een grote Cavia? Of een hond waarvan je denkt…….die is niet goed?

Geestelijk gestoorde keffertjes, die je uit pure angst aanvliegen!

Misschien een chromosoompje te veel of misschien wel te weinig?

Honden zonder haar, alsof ze zo uit de chemo komen?

Ik kan uren doorgaan om de meest vreselijke voorbeelden op te noemen!

 

Waarom kan een hond nou niet gewoon op een hond lijken?

Of hoe ziet een hond er ook alweer uit? Ik neem voor het gemak de Wolf even als uitgangspunt. Dat zijn superhonden, hebben geen syndromen of te korte pootjes. Geen platgeslagen neus. Nee gewoon een sterk dier, dat goed in staat is om zichzelf te  redden.

Als we dit als uitgangspunt nemen, en we gaan ervan uit dat een goed hondenras zichzelf zou moeten kunnen redden? En niet perse afhankelijk hoeft te zijn van de mens? Nou dan zijn we een aardig eind op de goede weg! Gewoon gezonde dieren die een stuk kunnen rennen, die normaal een trap op kunnen lopen. Die gewoon kunnen ademen, wat zou dat mooi zijn!

 

Honden fokkers maken geen onderscheid, tussen mooi en lelijkheid!

 

Eppo