4. dec, 2014

Gelijk heb je!

Sommige mensen menen eeuwig en altijd gelijk te moeten hebben.

Ik verbaas mij daar wel eens over, gelijk hebben waarom? Wat is het nut?

Stel je voor je krijgt gelijk, je voelt je euforisch geweldig, het is je gelukt!

Maar dan ebt dit gevoel weer weg, en je bent weer op weg naar je volgende kick. Opnieuw gelijk krijgen!

Mensen die altijd gelijk willen hebben, zijn verslaafd aan dit euforische gevoel, van superieurheid over de andere mensen.

En als je verslaafd bent, dan doe je er alles aan om te krijgen, wat je zo nodig hebt. Mensen die verslaafd zijn aan het gelijk, doen de gekste dingen om gelijk te krijgen. Ze gaan met iedereen discussies aan, en hopen dat je er op ingaat. De felheid waarmee dit soms gepaart gaat is kenmerkend voor deze groep verslaafden.

 

En als de discussie losbrand, nou denk dan niet dat je er zomaar vanaf komt. Gelijk verslaafden gaan er stevig tegenaan, des meer discussie, des te groter de kick van het gelijk. Verslaafden gaan door tot het onredelijke, en waag het niet om ze gelijk te geven. Dat is het ergste wat je kunt doen. Het hele hosanna gevoel is dan gelijk weg, en dan is alles voor niets geweest. Gelijk verslaafden kunnen hierdoor in geestelijke nood raken en volledig doorslaan. Je herkent deze mensen aan hun radeloze lege blik, waarmee ze je kunnen aanstaren!

Het is een groot maatschappelijk probleem, er zijn heel veel gelijkverslaafden in ons land. Misschien kent u er ook wel een?

De preciese cijfers die het de maatschappij kost, deze verslaving, zijn nog onbekend. Er is nog niet zo veel onderzoek naar gedaan.

 

Als u een gelijkverslaafde ontmoet, doet u dan gewoon, en laat vooral niets merken.

Als de verslaafde zich aan u opdringt, en een discussie begint, ga daar dan gewoon in mee, en doe alsof u tegengas geeft. Gun de verslaafde zijn kick. U heeft er dan het minste last van. De roes duurt ongeveer 10 minuten, tijd genoeg om weg te komen.

Er is een nieuwe behandelmethode voor gelijkverslaafden.

De therapie komt er op neer, dat verslaafden bij elkaar in 1 ruimte worden gezet, waarna ze de discussie met elkaar aangaan!

Discussie tot men er letterlijk bij neervalt, zo komen verslaafden tot de kern en zal de verslaafde in gaan zien dat het allemaal geen zin heeft.

Maar alles moet wel gebeuren, onder een strenge medische begeleiding.

 

Gelijk hebben of gelijk krijgen? Lekker belangrijk!

 

Eppo