10. dec, 2014

Gulle Groeten!

Ik kon mijn ogen niet geloven vandaag?

Een berichtje in een krant, “ de benzine prijs wordt steeds maar lager, en lager”. Ik kon het gewoonweg niet geloven!

Ik ben gewend dat de benzine prijs juist kunstmatig hoog wordt gehouden,  door gekke Haagse trucjes. Maar nu zou het lager en lager worden? Als dit echt waar is sta ik binnenkort voor een grote uitdaging, misschien wel de grootste in mijn leven!

De uitdaging is, wat ga ik doen met al dat geld wat ik ga overhouden?

Benzine wordt wellicht zo goedkoop dat het bijna niets meer kost, en dan gaan we met zijn allen grote sommen geld overhouden.

Wat moet je ermee, al dat geld? Wat kun je ermee?

Beleggen? Goed voor de economie, maar riskant als je er geen verstand van hebt. Wat dan? Wat gaan we dan doen? We moeten toch echt iets gaan doen met al dat geld!

 

Stel je voor als je voorheen 75 euro per week in je tank gooide, en nu nog maar 10 euro. Tsjing tsjing zegt de kassa, weer 65 euro verdient!

En dan dat onbeschrijvelijke gevoel van euforie, het echt Fair Trade gevoel. Hiermee bedoel ik het gevoel dat je niet langer beroofd wordt, maar een eerlijke prijs betaald voor de brandstof.

Alleen al voor dat gevoel, daar wordt je toch al heel blij van?

Leve de benzine prijs daling, eindelijk wordt alles weer normaal!

Maar toch, waarom staat dit bericht in de krant? Weten ze dan niet dat de overheid, ieder voordeel voor de burger omzet in een nadeel?

Als Rutte doorkrijgt dat de benzine prijs lager wordt, zullen ze de accijns verhogen. “De schatkist loopt weer 3 miljard mis” zegt hij dan!

Hij bedoelt daarmee grijp ze! Pers ze uit, trek leeg die buidel!

 

Bedekte termen noemen ze dat!

En toch… ik geniet zolang het nog duurt, laten we hopen dat dit voortduurt tot ver in het nieuwe jaar! Ik kan het eigenlijk nog niet geloven, en knijp nog maar eens in mijn arm! Het is bijna te mooi om waar te zijn. Wedden dat er straks weer een soort van “tijdelijke heffing” komt, zoals het kwartje van Kok?

Den Haag laat ons echt niet zo lang genieten, dat gunnen ze ons echt niet! Maar voorlopig hebben we het maar, en is the Sky the limit!

De benzine prijs wordt lager en lager staat er in de krant, wat een prachtige zin, klinkt als een mooi gedicht. Bijna te mooi!

 

Te mooi om waar te zijn? Misschien, maar voorlopig is het fijn!

 

Eppo