16. dec, 2014

Dagobert Fuck Tax?

Dat is wat ik het eerste dacht toen ik hoorde van het nieuwe woord van het jaar “Dagobert Duck tax!” Toch weer mijn dirty mind?

Ik kreeg eerst visioenen van een oude eend zwemmend in een geldpakhuis, maar dat was vroeger. De Dagobert Duck Tax bestaat echt!

Het is een idee van linkse partijen, om de allerrijksten van ons land extra geld uit de zak te willen kloppen.

Een nobele gedachte waar je ongetwijfeld veel stemmen mee wint, maar onuitvoerbaar! Het is leuk bedacht, de sterkste schouders, de zwaarste lasten maar het werkt niet.

Hele rijke mensen bepalen namelijk zelf waar zij hun belasting betalen, en hoeveel, zij hebben de macht, en hele slimme mensen in dienst om iedere cent te bewaken, voordat deze de bankrekening verlaat!

 

Dit is al eeuwen zo, de macht ligt bij het kapitaal, of we dit nu leuk vinden of niet. En als je sterk wilt worden en vooral wilt blijven, zul je er voor moeten zorgen, dat je zoveel mogelijk Dagobertjes binnen je landsgrenzen houd. Alleen dan kun je werken aan een goede balans, een balans waar ook de gewone mensen iets aan hebben.

Een wijs man zei eens tegen mij over rijke mensen, als het bij hun regent, dan druppelt het bij mij! En zo is het ook. Mensen die veel uitgeven dragen veel bij aan een goede economie. Daarom, rijke mensen wegjagen, nee dat is geen goed idee.

Koester onze rijken liever, zorg ervoor dat zij blijven. Zorg voor een goede balans met de niet rijke mensen.

Zo blijft iedereen tevreden, en tevreden mensen zijn blije mensen.

 

Tevreden is een woord waarbij “te” wel goed is, een tevreden mens heeft een gezonde wens!

Als we als land kapitaal krachtig zijn, en dit een beetje goed besteed wordt, kom je verder als dat wij krampachtig Dagobert Duck gaan spelen, en proberen het geld binnen te harken.

Zo werkt het al eeuwenlang, de mens is van nature een egoïst, en het is al heel mooi als we zodanig samenwerken, dat we allemaal wat vruchten plukken. Wel jammer dat het vaak niet zo werkt, maar dat zijn nou eenmaal onze egoïstische genen!

Maar kapitaal wegjagen is alsof je je spaarpot leegt in de gracht, je bent het kwijt!

 

Dagobert Duck Tax leuk bedacht, maar gooi maar in de gracht.

 

Eppo