23. dec, 2014

Overpeinzing!

Rond deze tijd van het jaar overvalt mij nog wel eens een gevoel van melancholie, een gevoel van, weer een jaar gehad, wat is het snel gegaan. Kerst vind ik persoonlijk altijd een beetje opgeklopte gezelligheid.

Zo van, we zetten een versierde boom neer, en hangen wat lichtjes op, en voilá, we hebben het gezellig.

Als ik al dat gezelligs aanschouw, bekruipt mij het angstige gevoel, zo van o jee straks is het januari, en dan spaart iedereen zijn gezelligheid weer op, totdat het weer Kerst is!

Maar goed dat is mijn beleving, die samengaat met donkere dagen, klote weer en sombere gedachten.

Inmiddels is het alweer langer licht aan het worden. Nog niet echt merkbaar, maar we hebben de kortste dag alweer gehad.

Daar houd ik mij aan vast, en als het straks weer januari is, dan weet ik dat het voorjaar gaat worden.

 

Wat mij opvalt de laatste tijd, is dat er in Frankrijk mensen zijn, die met hun auto inrijden op voetgangers, zomaar onwillekeurig!

Het kan natuurlijk zijn, dat als je een Franse auto hebt! Je zo blij bent dat hij het gewoon doet? En om ervoor te zorgen dat hij niet afslaat, rij je als een kip zonder kop, vol gas door de stad. Wetende dat het inferieure Franse product ieder moment kan stilvallen.

Uit het raam roep je iets wat lijkt op Alla Hakkenbar, maar je roept eigenlijk Allez attention, maar het is niet te verstaan door het schreeuwerige geluid van de inferieure Franse motor!

Of zouden bezitters van Franse auto’s zo gefrusteerd zijn, door het niet goed functioneren van hun voertuig, dat zij niet goed opletten?

En daardoor per ongeluk op voetgangers inrijden? Geen idee, maar het is wel een raar idee dat dit gebeurt. Voortaan goed opletten als iemand hakkenbar roept!

 

Wat ook een goede bijverdienste is? Gaan relschoppen! De eindejaars relschoppers uit het plaatsje Veen, krijgen een mooie vergoeding.

Tenminste degene die wel aanwezig waren, maar niets hebben gedaan.

Dat is lekker…. zorg dat je erbij bent, bij de rellen, en laat je onschuldig oppakken. Snel verdient zou ik zeggen.

Ik zeg op mijn beurt, wat heb je daar te zoeken? Als je daar heenging, was je erbij. Een rel ontstaat alleen door de mensenmassa, dus als je niet meedoet wegwezen. Anders ben je een Katvanger, iemand die onschuldig gaat zitten terwijl de echte dader vrijuit gaat.

Katvangers zijn wel strafbaar, dus wees een grote vent. Ben je erbij dan niet zeiken als je wordt opgepakt!

 

Fijne kerstdagen iedereen!

 

Eppo