29. dec, 2014

Ritmisch?

Groot was mijn verbazing toen ik vorige week in het nieuws las, dat er een school in Hardenberg is, die helemaal rekening houd met de tere kinderzieltjes. Zij houden rekening met het Bioritme van de leerlingen!

Als je nagaat dat het Bioritme van een puber, zich hoofdzakelijk beweegt tussen 2 uur in de middag en 2 uur in de nacht, was ik hoogst verbaasd.

De school In Hardenberg vind dat beginnen om 9.00 uur, veel te vroeg is voor de Pubertjes. 9.00 uur voelt voor een Puber aan als nachtdienst.

Een rilling loopt over mijn rug als ik dit lees, een Puber presteert beter in de middag? Nu is het genoeg, ik stort in als een kaartenhuis.

Hoezo nachtdienst, hoezo in de middag?

Als we zo gaan beginnen, nou dan komt er toch helemaal niks terecht van de jeugd. Lekker laten beginnen als ze wakker worden, hoe bedenk je het? Ben ik dan de enigste normale in dit land? Ik dacht zelf van niet!

 

Maar als ik dit soort berichten lees, wordt mijn twijfel over de rest van de wereld toch wel heel erg groot.

Pubers moeten toch leren om op tijd op te staan?

Vertel later je baas maar eens, dat je voor de middag niets kan doen, omdat je Bioritme het niet toelaat. Ik weet zijn reactie al!

Dit is te belachelijk voor woorden, school met het Bioritme.

Allemaal leuke theorie, maar de boze buitenwereld is wel even iets anders! Als je niet om 9.00 kan beginnen, ga dan eerder naar je nest met je luie donder! Of zet je over je vermoeidheid heen, doe eens een beetje volwassen. Dat is de ware boodschap aan Pubers!

 

Je kunt niet een of ander vage biologische klok je leven laten bepalen.

Het leven is totaal anders, 9.00 beginnen is in het bedrijfsleven al uitslapen. Hoe bedenk je het? Nachtdienst pfff…. Ga maar eens echt nachtdiensten draaien, dan kom je er wel achter.

Laten we alsjeblieft stoppen met dit soort onzin, gewoon op tijd naar bed en gezond weer op, zo is Nederland groot geworden!

Weg met dat softe geitewollensokken geneuzel, hup de schouders eronder, en gaan met die banaan. Zo kweek je echte kerels en standvastige vrouwen. We kunnen dit echt niet laten doorgaan!

 

Watjes worden niet geboren, die worden gemaakt!

 

Eppo