30. dec, 2014

Het grote gluren!

Ik heb er al vaker over geschreven, maar ik blijf het toch doen.
Gewoon omdat ik zie, dat het niet goed gaat in ons landje.

Ik zie dat wij langzamerhand steeds meer privacy gaan inleveren.

Oftewel Big Brother is watching us!

Ik ga uit van het volgende scenario!

De overheid in het algemeen, heeft er alle belang bij om alles van ons te weten. Dit is een vast gegeven, en niet aan een politieke partij gebonden.

Een overheid die alles weet van zijn burgers heeft daar veel profijt van, wat zeg ik heel veel profijt!

En het gaat heel ver, ze willen alles van je weten. Wat je eet, wat je koopt en hoeveel geld je betaald, en aan wie!

Waarom? Nou denk eens na? Als je weet dat een bijstands moeder chocola kan kopen voor haar kinderen, zou je dit kunnen gebruiken om haar uitkering te verlagen. Natuurlijk is dit heel zwart wit, maar toch?

 

Stel je voor dat de overheid de hele dag over je schouder meekijkt.

En kijkt met wie je omgaat. Wat je eet en wat je koopt, ga zo maar door.

En stel je nou eens voor dat ze al die informatie in een dossier bijhouden? Dat kan tegenwoordig heel simpel op de computer. Een overheid zou dit zomaar tegen zijn burgers kunnen gaan gebruiken.

En als ik dan om mij heen kijk, zie ik dat we hard op weg zijn om de overheid behoorlijk van zoveel mogelijk, informatie te voorzien.

Alles wat wij gebruiken op electronisch gebied, laat sporen na. Op het internet, of in computersystemen van banken, en wie weet waar nog meer. Neem nou de OV Chip kaart, zelfs bij de anonieme versie, kunnen ze achterhalen van welke bankrekening het saldo wordt opgeladen!

Of als je pint bij een winkel, Big Brother kan zien wat je koopgedrag is!

 

Dit is uiterst gevaarlijk, stel je voor je bent hartpatient, maar je leeft niet al te gezond. Dan zou de overheid je koopgedrag kunnen monitoren, en bv je eigen risico van je basisverzekering kunnen verhogen. Als blijkt dat je teveel snacks koopt of rookt.

Dit is maar een voorbeeld. En dat er privacy wetten zijn…….lekker boeiend? De overheid heeft die alleen maar bedacht om ieder misbruik tegen te gaan, behalve dat van zichzelf. En we werken er allemaal ongewild aan mee. Natuurlijk zal de huidige regering zo ver niet gaan. Maar of dit altijd zo blijft? Geen idee maar we lopen het risico wel.

De laatste strohalm van onze vrijheid is eigenlijk het contante geld, dit is nog redelijk vrij uit geven. Alhoewel het wordt lastiger, maar toch!

 

Vrijheid vanzelfsprekend? Hou de overheid onwetend!

 

Eppo